PARAULA DE DÉUDissabte 7 Gener 2023

Paraula de Déu

Mateu 4,12-17.23-25

Quan Jesús va saber que Joan havia estat empresonat, es retirà a Galilea; però va deixar Natzaret i se n’anà a viure a Cafarnaüm, vora el llac, en els territoris de Zabuló i de Neftalí. Així es va complir allò que havia anunciat el profeta Isaïes:
Terra de Zabuló i de Neftalí,
camí del mar, l’altra banda del Jordà,
Galilea dels pagans:
el poble que vivia en la fosca
ha vist una gran llum;
una llum ha resplendit
per als qui vivien
al país de mort i de tenebra.

Des d’aleshores Jesús començà a predicar. Deia:
– Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop.
Jesús recorria tot Galilea, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint entre el poble malalties i xacres de tota mena.
La seva anomenada es va escampar per tot Síria. Li portaven tots els qui estaven malalts, els afectats per diverses malalties i sofriments: endimoniats, epilèptics i paralítics; i ell els curava. I el va seguir molta gent de Galilea, de la Decàpolis, de Jerusalem, de Judea i de l’altra banda del Jordà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les llums ja s’han apagat, i ja han acabat potser aquests dies en els que ens envolta un remolí de celebracions, regals, trull… Molt sovint expressem el nostre desig de viure el Nadal d’una manera més senzilla, més “ajustada” a la contemplació d’aquest Déu Nin, despullat i vulnerable. La litúrgia nadalenca encara ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos més i més en el Misteri del Déu-amb-nosaltres.

• “Una llum ha brillat en la nostra foscor”. Però aquesta llum no enlluerna, no ve acompanyada de focs artificials sinó que brolla d’un lloc pobre i humil, d’una menjadora on cal que les nostres mirades tornin una vegada i altra per contemplar aquest Nin i creure que la claror que cerquem en el nostre dia a dia, que la llum que les nostres foscors desitgen s’encén quan acollim la vida creient en la seva possibilitat, quan ens deixem donar a llum cada dia i a cada moment. Com varen néixer de nou tots aquells epilèptics, coixos, invàlids, endimoniats que van ser tocats i guarits per Jesús.

• El Regne de Déu és aquesta llum que ha brillat en la nostra foscor i que ve acompanyada de guarició, de llibertat, de plenitud. Avui, en les nostres trobades, en la nostra situació concreta de vida, aquest Regne passarà tocant suaument les nostres vides, portant llum… El sabrem reconèixer? Deixarem que la nostra foscor quedi il·luminada per aquesta Presència tendra i amorosa?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: