PARAULA DE DÉUDiumenge 8 de Gener 2022

Paraula de Déu 

Mateu 3,13-17 

Jesús vingué de Galilea i es va presentar a Joan, vora el Jordà, a fer-se batejar per ell. Però Joan s’hi oposava, dient:
–Sóc jo el qui necessita ser batejat per tu, i tu véns a mi!
Jesús li respongué:
–Deixa’m fer, ara. Convé que complim d’aquesta manera tot el que Déu vol.
Aleshores Joan el deixà fer.
Un cop batejat, Jesús sortí de l’aigua. Davant d’ell el cel s’obrí, i Jesús veié l’Esperit de Déu que baixava com un colom i venia damunt d’ell. I una veu digué des del cel:
–Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

  • “El cel s’obrí”: vol dir que entre Déu i Jesús no hi ha cap barrera, que el Fill està en contacte immediat amb el Pare. Tot i això, continua a la terra, barrejat amb els pecadors. Encara no ha traspassat el llindar de la glòria. És, com nosaltres, un peregrí vers la Pàtria, vers el seu Pare.
  • “Veié l’Esperit de Déu”. Amb Jesús comença una nova presència i acció de Déu en el món, per mitjà de l’Esperit. És el que va profetitzar Ezequiel: Us donaré un cor nou i posaré un esperit nou dins vostre; trauré de vosaltres aquest cor de pedra i us en donaré un de carn. Posaré el meu esperit dins vostre i faré que seguiu els meus preceptes, que compliu i observeu les meves decisions (Ez 36, 26-27)
  • “I una veu digué des del cel” En Crist no hi ha cap contradicció entre el “Fill” i el “Servent”. Ha vingut al món per servir i, mostrarà que és el Fill, en l’obediència al Pare fins a la mort. Tota la vida humana de Jesús s’ha d’interpretar des d’aquesta consciència de la seva filiació.
  • En el Baptisme, Jesús rep la missió de viure en mig dels homes essent el Fill i, així, donar-nos a conèixer el Pare. En Jesús, la missió i l’ésser, la vocació i la persona, coincideixen totalment. Jesús és el Fill i no pot ser una altre cosa, però ha de mostrar-nos com és el Pare i, només ho pot fer, des de la seva existència d’home
  • Jesús viu a fons un temps i una cultura concreta, hebreu amb els hebreus. Al mateix temps, viu la dinàmica de l’universal. Sent que Déu és Pare de tots i no només dels hebreus.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: