PARAULA DE DÉUDilluns 9 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 1,14-20

Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia:
– S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.
Tot passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l’aigua. Eren pescadors. Jesús els digué:
– Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes.
Immediatament deixaren les xarxes i el van seguir.
Una mica més enllà veié Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan, que eren a la barca repassant les xarxes, i tot seguit els va cridar. Ells deixaren el seu pare Zebedeu amb els jornalers a la barca i se n’anaren amb Jesús.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’empresonament de Joan Baptista marca el moment en el que Jesús comença la seva missió, la seva vida pública. I comença predicant la Bona Nova de Déu, ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop. Cal convertir-se i creure en la Bona Nova.

• Aquesta predicació de Jesús no és cap improvisació, es fruït de uns 30 anys de vida a Natzaret on ha viscut amb el poble la opressió colonialista de l’imperi de Roma, el fariseisme i perversió de les autoritats religioses jueves, el dolor del poble pobre i abatut, com ovelles sense pastor.

• El Regne de Déu és un projecte amorós de vida per a tothom, una vida que comença amb el pa de cada dia, la casa i el treball digne, educació, salut, convivència social, respecte a la terra, etc., però que va més allà, és viure i participar de la vida divina dels fills i filles del Pare, amb la força i el do de l’Esperit, una vida que no s’acaba mai.

• Aquesta és la Bona Nova, ni espiritualisme, ni materialisme, sinó un projecte de vida integral i plena, personal i comunitària, social i ecològica, divina i eterna. I tot això comença ja amb Jesús, ara és el temps, el temps oportú (kairós).

• I aquest projecte demana col·laboració. Per això Jesús comença per cridar uns pescadors del llac de Galilea per fer-los pescadors d’homes. Per entendre aquesta expressió cal recordar que a tota la Bíblia el mar te una connotació negativa, és lloc de perill, de foscor i de mort; per això l’Apocalipsi parla d’un cel nou i una terra nova, sense mar. Ser pescadors d’homes significa alliberar les persones de tot perill i de tota mort, donar vida, lluitar per un món més just i més lliure per a tothom, sense guerres, ni fam, sense discriminacions socials, sexuals, culturals, polítiques, ètniques o religioses.

• L’evangeli d’avui ens ofereix moltes crides i reflexions. Ens hem de convertir al Regne. Estem convençuts de que el Regne de Déu és una Bona Nova per a nosaltres? Creiem que el Regne de Déu comença ja ara i aquí? Volem ser col·laboradors i col·laboradores del Regne? Estem disposats a deixar tot el que sigui obstacle per anar amb Jesús, com els primers deixebles?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: