PARAULA DE DÉUDimecres 11 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 1, 29-39

Jesús, sortint de la sinagoga arribà, acompanyat de Jaume i Joan, a casa de Simó i Andreu. La sogra de Simó era al llit amb febre, i ho digueren a Jesús. Llavors ell s’hi acostà i, agafant-la per la mà, la va fer aixecar. La febre va deixar-la, i ella es posà a servir-los.
Al vespre, quan el sol s’havia post, li anaven portant tots els malalts i els endimoniats. Tota la població s’havia aplegat davant la porta. Ell va curar molts malalts que patien diverses malalties; també va treure molts dimonis i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.
De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n’anà en un lloc solitari i s’hi va quedar pregant.
Simó i els seus companys es posaren a buscar-lo. Quan el van trobar li digueren:
– Tothom et busca.
Ell els diu:
– Anem a altres llocs, als pobles veïns, a predicar-hi, que per això he vingut.
I anà per tot Galilea, predicant a les seves sinagogues i traient els dimonis.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens trobem ja al principi de la vida pública i apostòlica de Jesús, després del temps de contemplar detingudament el seu naixement i baptisme, el darrer diumenge… Avui veiem Jesús ja actuant, en marxa. I què veiem? Tres coses que ens pot anar bé considerar per la nostra vida també:

• – Jesús porta la salut i la guarició allà on ve. Veiem la sogra de Pere, i veiem també les multituds que venen a ell en busca de la salut. Probablement nosaltres no podem fer com Jesús, portar d’aquesta manera la salut a les persones del meu voltant. Però sí puc portar la benedicció, el sentir-se bé, el sentir-se reconfortades quan m’hi acosto a elles…

• – Jesús prega, ell ho feia ben de matí, altres ho poden fer en altres moments del dia, però l’important és que Jesús cuidava la seva intimitat i relació de cor amb el Pare del Cel, amb el Senyor.

• – i finalment, Jesús estava disponible per obrir nous horitzons, per fer servei més enllà del cercle primer que ja el tenia al seu costat: la seva mirada i el seu horitzó eren universals, per a tothom.

• Com estic jo de portar el benestar i benedicció al meu voltant? Com estic jo en la pregària amb el Senyor? Com estic jo de mirada universal i àmplia?

• Li demano al Senyor que m’ajudi a créixer en aquest any que comencem en aquests tres sentits…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: