PARAULA DE DÉUDijous 12 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 1,40-45

Un leprós el vingué a trobar i, agenollat, li suplicava:
– Si vols, em pots purificar.
Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
– Ho vull, queda pur.
A l’instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d’advertir-lo severament. Li digué:
– Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.
Però ell, així que se n’anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Seguim contemplant Jesús, el Senyor, en aquests temps de veure’l en els inicis de la seva vida apostòlica.

• Avui veiem també tres coses que ens poden ajudar a créixer també:

• – Jesús es compadeix davant les necessitats del leprós, Jesús mostra un cor obert a fer-se càrrec davant les persones necessitades que s’acosten a ell. No té un cor ple d’idees i programes a fer, sinó un cor obert a respondre a les necessitats i flaqueses humanes amb compassió.

• – Jesús no volia publicitat que dugués a la gent a venir a ell només per buscar un benefici propi, en aquest cas el ser guarit: no volia ser un guaridor simplement. Ell volia guarir més a fons els cors de les persones, i deixar que la set de plenitud i sentit fos qui mogués la gent cap a ell, no la satisfacció només dels interessos més immediats.

• – I finalment, veiem com la gent venia de tot arreu a buscar-lo. Jesús té un ressò que és universal, que no exclou ningú, Jesús té una paraula per les persones de tota condició, cultura, origen i personalitat.

• Em puc preguntar doncs tres coses: – com està el meu cor d’apertura a la realitat, a les fragilitats, a les necessitats del meu voltant? – quina set és la que em porta a buscar Jesús en el meu dia a dia? Només un interès simple, o quelcom que ve de més a fons? – què em diu aquesta mirada universal de Jesús? sé veure la humanitat, les persones ‘diferents’ les veig com les mirava Jesús, que les acollia a totes sempre que venien de cor i amb desig de la seva aigua?

• Puc estendre la pregària per aquí…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: