PARAULA DE DÉUDivendres 13 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 2, 1-12

Jesús entrà novament a Cafarnaüm. Va córrer la veu que era a casa, i s’hi aplegà tanta gent que no cabien ni davant la porta. Ell els anunciava la paraula. Llavors vingueren uns homes a dur-li un paralític. El portaven entre quatre. Veient que amb tanta gent no podien dur-lo fins a Jesús, van fer un forat al sostre sobre l’indret on ell era i van baixar la llitera on jeia el paralític. Jesús, en veure la fe d’aquella gent, diu al paralític:
– Fill, et són perdonats els pecats.
Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: Com és que aquest parla així? Això és una blasfèmia! Qui pot perdonar els pecats sinó Déu?
A l’instant, Jesús s’adonà que pensaven així i els digué:
– Per què penseu això dins vostre? Què és més fàcil, dir al paralític: «Et són perdonats els pecats», o bé dir-li: «Aixeca’t, pren la llitera i camina»? Doncs ara sabreu que el Fill de l’home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.
Llavors diu al paralític:
– T’ho mano, aixeca’t, pren la llitera i vés-te’n a casa.
Ell s’aixecà, prengué immediatament la llitera i va sortir a la vista de tothom. Tots quedaren sorpresos i donaven glòria a Déu. Deien:
– No havíem vist mai res de semblant.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En mig de la boira i els dubtes, ens sentim desorientats i sense esma. Però si sentim l’escalf dels germans i la seva solidaritat, reprenem alè. Els germans poden esdevenir llum i esperança.

• Aquells quatre homes que porten la llitera del paralític tenen una fe de ferro, mou muntanyes, forada sostres. Però finalment el paralític jeu davant Jesús.

• L’evangeli ens diu que Jesús va admirar la seva fe. Però jo em pregunto quina fe admira més Jesús: Penso que el paralític deuria estar molt desanimat, ple de dubtes i de boira, és una càrrega pels germans, és un pes inútil. Perquè molestar el profeta?

• Segurament que Jesús admira especialment la fe dels germans que, tossudament l’han portat cap a Jesús. No han pogut entrar a la casa, però això no els desanima. Foraden el sostre i baixen el malalt davant Jesús.

• La fe dels germans ha vençut els dubtes i la depressió del paralític. Vet aquí que està davant de Jesús i sent que els seus pecats li son perdonats. Escolta Jesús que li diu que s’aixequi prengui la llitera i marxi. No sap on està ni què li passa. Però s’aixeca i camina, lliure dels pecats que paralitzen.

• A partir de Jesús, el pecat ja no paralitza més. El pecat serà un revulsiu que més aviat incita a l’amor, al sentir-se estimat i perdonat.

• La fe tossuda dels germans ha vençut. La nostra fe també pot foradar sostres i moure muntanyes. També pot vèncer els dubtes dels nostres germans…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: