ESCRIT DEL BLOCDiumenge 15 Gener 2023

SOM TESTIMONIS DE LA LLUM DE LA FE (Jo, 1,29-34)

El cicle de les festes nadalenques va acabar diumenge passat amb la festa del Baptisme de Jesús. Haurem pogut contemplar el sentit que té per a nosaltres el Misteri de l’Encarnació (Déu ens estima), que sempre agraïm i celebrem a l’Eucaristia. Ara, i en els diumenges que segueixen, podem anar resseguint uns episodis de la vida de Jesús entre la gent que l’ha començat a seguir pels indrets de la Galilea, bo i posant de relleu les seves paraules acompanyades de prou gestos eloqüents.

De les lectures d’aquest diumenge en podem copsar una clau per comprendre l’abast de la missió de Jesús, i també del rol que hauríem de tenir els cristians en els àmbits on ens movem. Ja a la primera lectura el profeta Isaïes (Is 40,3.5-6) diu: “ets el meu servent”, “t’he fet llum de tots els pobles perquè la meva salvació arribi d’un cap a l’altre de la terra”. Aquesta imatge recorrent de la llum evoca la claredat, la transparència, el testimoniatge, la revelació, el redescobriment del camí a seguir enmig de la foscor. I, a l’Evangeli (Jo 1,29-34), Joan diu: «Mireu l’Anyell de Déu, que pren damunt seu el pecat del món… Jo ho he vist i dono testimoni que aquest és el Fill de Déu».

Mirar i deixar-se mirar són dues accions que configuren una relació positiva i humanitzadora. En aquesta cas, també estretament unida a la invitació de seguir Jesús. És clar, la fe i el testimoniatge de Joan eren un far referent per a un corrent d’espiritualitat messiànica, la d’aquells temps. També ho és per a la nostra vivència cristiana. Perquè, si celebrem que Déu ens estima, i ho veiem en Jesús, com en som testimonis?

Ser testimonis d’una experiència de fe en Déu en aquest nostre món, vol dir tenir una experiència de conèixer=estimar Jesús, de pregària confiant en Ell, viure a la llum de l’Evangeli de Jesús, de sentir-se de la colla de Jesús (Església), del sentit de desviure’s per les causes de Jesús, que són la sol·licitud per les necessitats de les persones i el bé que puguem fer, estimant (les benaurances, les obres de misericòrdia, el manament nou).

Llavors, estiguem contents de ser cristians i agraïm tant el regal de la fe com els testimoniatges bons que n’hem rebut. El món deleix de trobar “mestres”, però sobretot de trobar “mestres que siguin testimonis senzills, servidors i creïbles”.

Avui el que compta és la veritat del que vivim i compartim: ser creients i creïbles. És decisiva l’honestedat personal, la coherència, el testimoniatge que puguem tenir, amb senzillesa i alegria. Preguem perquè siguem cristians-creïbles! Preguem perquè siguem cristians-testimonis!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: