PARAULA DE DÉUDilluns 16 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 2,18-22

Un dia que els deixebles de Joan i els fariseus dejunaven, alguns van anar a trobar Jesús i li preguntaren:
–Per què els deixebles de Joan i els dels fariseus fan dejuni i els teus no dejunen?
Jesús els respongué:
–¿Poden dejunar els convidats a noces mentre l’espòs és amb ells? Mentre el tenen amb ells no poden pas dejunar. Però ja vindrà el temps que l’espòs els serà pres, i aquell dia sí que dejunaran.
»Ningú no cus a un vestit vell un pedaç de roba sense tractar: la roba nova estiraria la vella i es faria un esquinç més gros. I ningú no posa vi nou en bots vells: el vi rebentaria els bots i es farien malbé bots i vi. A vi nou, bots nous.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús, el Nuvi, és a dir, l’Estimat, és l’únic Absolut. O sigui, l’Amor (i Déu és Amor) és l’únic Absolut i està per damunt de tot. Fins i tot, per damunt de pràctiques tan sacrosantes en totes les religions, com ara el dejuni. “Que res no sigui anteposat a l’amor del Crist” -prescrivia sant Benet als seus monjos, en la seva Regla. Mentre gaudim, doncs, de la Presència de Jesús, tot adquireix rang de segona (o de més baixa) categoria, si cal. Només Ell porta l’autèntica novetat a les nostres vides. I això vol dir que el vi nou no es pot posar en bots vells. No fos cas que la novetat (el vi nou) que aporta l’evangeli a les nostres vides es faci malbé, tot malmetent, també, el bot (les nostres vides) que pretén contenir-les. Així, l’evangeli d’avui ens invita a demanar-nos fins a quin punt Jesús i la seva Bona Nova han renovat les nostres vides, de tal manera que puguem dir de veritat, com sant Pau: “el qui viu en Crist és criatura nova. El que era antic ha passat. Ha començat un món nou. I tot això és obra de Déu” (2ª Cor 5,17s). És a dir, tot això es obra d’un Déu, que és Amor. Perquè, de fet, només l’Amor pot canviar de veritat la nostra vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: