PARAULA DE DÉUDijous 19 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 3,7-12

Jesús es retirà amb els seus deixebles cap al llac, i el va seguir una gran gentada de Galilea. També va anar a trobar-lo molta gent de Judea, de Jerusalem, d’Idumea, de l’altra banda del Jordà i dels voltants de Tir i de Sidó, que havien sentit a dir tot el que feia. Jesús digué als seus deixebles que li tinguessin a punt una barca perquè la gent no el masegués: n’havia curat tants, que els qui patien malalties se li tiraven al damunt per poder-lo tocar. Els esperits malignes, quan el veien, es prosternaven davant d’ell i cridaven:
–Tu ets el Fill de Déu!
Però Jesús els manava molt severament que no el descobrissin.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangelista Marc posa el lector de la l’Evangeli davant d’un Jesús que té força impacte entre la gent de bon principi de la seva predicació. Ve gent de tot arreu i s’aplega al voltant del llac per trobar una Paraula significativa per a la seva vida. La confessió de fe (Tu ets el Fill de Déu) implica la certesa amb la que vivien la divinitat d’aquell home que compartia amb ells camí i taula.

• Un nou ordre s’obria pas, i s’expressava en la multitud de persones que Jesús guaria. Però la profunditat d’aquest misteri no pot ser entès sols des de la vida històrica, ja que és el Misteri de la Mort i Resurrecció de Jesús que és clau de volta de comprensió del tot el Misteri amagat. Que sapiguem abraçar aquest Déu que ve a nosaltres en Jesús i que es revela en tots els racons de la nostra història.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: