PARAULA DE DÉUDivendres 20 de Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 3,13-19

Jesús pujà a la muntanya, va cridar els qui va voler, i ells anaren cap a Jesús. En designà dotze, als quals donà el nom d’apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar, amb poder de treure dimonis. Els dotze que va designar són aquests: Simó, a qui donà el nom de Pere; Jaume, fill de Zebedeu, i Joan, germà de Jaume, als quals donà el nom de Boanerges, que vol dir «fills del tro»; Andreu, Felip, Bartomeu, Mateu, Tomàs, Jaume, fill d’Alfeu, Tadeu, Simó el Zelós i Judes Iscariot, el qui el va trair.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En el passatge evangèlic d’avui, Marc ens descriu breument tres situacions:

• La primera simbòlica, Jesús puja a la muntanya. Una cosa important passa a dalt del cim: entrega de les Taules de la Llei al Sinaí, el Sermó de la Muntanya, el Mont Tabor i la Transfiguració… I en quantitat d’ocasions la muntanya es converteix en punt de connexió de pregària i diàleg amb el Pare Déu.

• La segona és com Jesús tria lliurement els qui seran els seus seguidors i com aquests, anomenats apòstols, acudeixen a la seva crida. Cada apòstol té un nom propi.

• La tercera és la missió per a la qual hauran de preparar-se aquests futurs deixebles.

• Tot comença amb una “crida”, que té un nom propi (El meu?). Jesús no tria un elenc de personatges –el govern dels millors- sinó que qualsevol de nosaltres pot ser anomenat. És Ell qui s’encarregarà de modelar-los, posar-nos en camí, el procés de formació és variat i no té un termini fix. Finalment, persuadit per aquesta crida, hi ha vegades que la persona hi descobreix un motiu que dóna sentit profund a la seva vida, i que el porta a viure el dia a dia amb esperança i amb ganes de propagar aquesta descoberta. Sorgeix així el que anomenem “missió”. Jesús no em crida només a mi. Jesús va triar dotze apòstols símbol de les dotze tribus d’Israel, és a dir tots estàvem representats. És així, com tots som cridats a “compartir” l’anomenat Regne de Déu.

• Passatge breu i alhora profund. Puc ara disposar-me a contemplar en mi el fruit d’aquesta crida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: