PARAULA DE DÉUDijous 26 Gener 2023

Paraula de Déu

Marc 4,21-25

Jesús deia a la gent:
–És que algú porta una llàntia per posar-la sota una mesura o sota el llit? No és per col·locar-la en el portallànties? No hi ha res d’amagat que no s’hagi de descobrir, ni res de secret que no s’hagi de conèixer. Si algú té orelles per a escoltar, que escolti.
I els deia també:
–Mireu de quina manera escolteu. Tal com mesureu sereu mesurats, i encara hi afegiran. Perquè al qui té, li donaran encara més; però al qui no té, li prendran fins allò que li queda.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Trobem avui aquestes dues dites o sentències de Jesús, amarades de saviesa espiritual:

• La primera sentència és obvia: el do de Déu l’hem rebut per entregar-lo, per viure’l, per donar-ho a conèixer. Déu no només habita en nosaltres. També treballa en nosaltres: pugna per donar-se a conèixer en nosaltres i mitjançant nosaltres. Diuen que quan Déu treballa l’home sua. Així doncs, és de necis amagar la llum rebuda o callar el que se’ns dóna per a ser manifest.

• La segona sentència encara va més enllà. Apunta a ser generosos en l’entrega d’aquest do rebut, en el nostre treball per tal que en nosaltres brilli i es manifesti al món. A més generositat en aquesta entrega, en aquest donar el que hem rebut, més plenitud i sentit interior experimentarem. Al contrari, si l’entrega del do és mesquina, això revertirà en un sentiment de buidor, de poc sentit, d’anar per la vida sense esma. Per això, “al qui té se li donarà més” perquè donarà més. I al qui no té, el poc que té se li traurà, se li anirà esmorteint fins a quedar, malauradament, en un no res. En altres paraules: quan oferim i entreguem el do rebut, la vida creix en nosaltres. Quan escatimem mesquinament aquesta entrega i volem retenir, el resultat és pèrdua de vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: