ESCRIT DEL BLOCDimarts 31 Gener 2023

SEGUIMENT DEL CRIST

La tradició cristiana és unànime a reconèixer que el seguiment del Crist constitueix el centre del missatge evangèlic, que permet d’establir el veritable dring cristià de cada creient en concret. En l’Evangeli, la crida que Jesús adreça als homes i a les dones és molt clara i contundent. És molt important d’adonar-se que la crida al seguiment no s’esdevé en un lloc o en un espai «sagrats», sinó al bell mig de la vida quotidiana.

El qui segueix algú s’identifica amb ell, amb el seu ideari, amb tot allò que, positivament i negativament, aquesta persona provoca en el seu entorn. Per tant: en el seguiment de Jesús no es tracta pas de l’adhesió al seu món intel·lectual, ni tampoc de l’acceptació de les seves tradicions religiosoculturals, ni molt menys encara de l’afirmació d’una mena de comunitat racial, cultural o social amb Ell. El seguiment del Crist, com a identificació del creient amb Ell, comporta l’acceptació d’un destí que, aquí i ara, serà tan incert i de risc com fou el del Mestre, perquè el seguidor en el seu propi temps i en el seu propi lloc no és sinó un altre Crist.

Seguir el Crist significa en l’aquí i ara del cristià ser com un altre Crist. El qui es disposa al seguiment no és un «imitador», que tracta de recordar els tics, la retòrica, les respostes, els hàbits que hom creu que va adoptar Jesús en el seu temps històric. No, el seguidor del Mestre de Natzaret es manté en comunió amb Ell pel fet que Jesús -en el seu temps- i el cristià -també en el seu temps- comparteixen els mateixos sentiments, (expressió de sant Pau). Les situacions i les «històries» són culturalment, religiosament, políticament, diverses, incomparables i incompatibles fins i tot. Per això no hi ha cap temps que cristianament sigui normatiu i modèlic per al moment present.

En tots els temps (també en el temps de Jesús), però, ressona la crida: segueix-me! Segueix-me, tot «inventant» la «lletra» de les respostes als desafiaments de cada moment per tal que els sentiments siguin els mateixos. Segueix-me en aquest temps del nostre hivern que és el nostre, en el qual imperen l’avorriment, el desencís, el sentiment de trobar-se de tornada de tot. Segueix-me en un temps, en el qual les paraules s’han exhaurit (G. Steiner) i sembla com si haguéssim perdut llur poder evocador i invocador. Segueix-me quan el «treball» de la vellesa ha començat a produir la seva obra destructora.

Segueix-me al bell mig de la pèrdua de rellevància dels punts de referència que en altre temps ens havien donat (potser falsa) seguretat. Segueix-me malgrat els teus dubtes de cada dia. Segueix-me quan ja no puguis més, perquè aleshores em seguiràs de debò. És el mateix Jesús que a nosaltres, febles, desconhortats, insensibles, inestables, ambigus, ens demana que el seguim, que el representem en aquesta hora del món.

En l’Evangeli de sant Joan, a les retòriques, a les preguntes, a la incomprensió, als neguits de sant Pere, Jesús li diu senzillament: «Però tu segueix-me»

Lluís Duch

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: