PARAULA DE DÉUDimecres 1 Febrer 2023

Paraula de Déu

Marc 6,1-6

Jesús se’n va anar al seu poble, i els seus deixebles el seguiren. El dissabte es posà a ensenyar a la sinagoga. Molts, en sentir-lo, se n’estranyaven i deien:
– D’on li ve, tot això? Què és aquesta saviesa que ha rebut? I aquests miracles obrats per les seves mans? ¿No és el fuster, el fill de Maria, el germà de Jaume, de Josep, de Judes i de Simó? I les seves germanes, ¿no viuen aquí entre nosaltres?
I no eren capaços d’acceptar-lo. Jesús els digué:
– Un profeta només és menyspreat al seu poble, entre els seus parents i a casa seva.
I no pogué fer allí cap miracle; tan sols va curar uns quants malalts, imposant-los les mans. I el sorprenia que no tinguessin fe.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús torna al seu poble, allà on té les seves arrels (la família, l’estimació, la cura i l’ensenyament rebuts dels pares, les vivències senzilles…), il·lusionat per mostrar-los l’estima, la bondat, el desig de refer lligams de pau amb ells, però la gent s’estranyen i recelen en escoltar el seu missatge.

• No comprenen que les paraules de Jesús provenen del Pare i que l’Esperit les inspira. La ceguesa dels seus ulls i el tancament de l’ànima, fa que sols reconeguin la filiació humana de Jesús, sense obrir-se a rebre’n la saviesa que d’Ell emana, altrament, l’enduriment dels seus cors els impedeixen de ser guarits per les seves mans tendres i que sostenen, a l’hora, amb fermesa, les mans de Déu.

• Quin valor donem a l’origen de les persones, als estudis realitzats, a la posició que ocupen en la societat? Ens fixem, ens enlluernem en l’aspecte exterior; posem filtres a conveniència que impedeixen obrir-nos per a rebre el què se’ns ofereix espontàniament des del cor de les persones de l’entorn i, que procedeix de Déu.

• Ens perdem acollir el que el Senyor ens brinda, des del germen de la saviesa present en l’interior dels altres, si no obrim el nostre jo a la seva trobada; així mateix, per l’opacitat de la mirada, la desconfiança o la manca de sensibilitat en els éssers humans amb qui compartim la vida.

• El que possibilita la trobada amb Jesús, aprendre del seu missatge i les seves obres és la fe, aquest do que hem rebut gratuïtament i que tant necessitem demanar al Pare que ens l’augmenti.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: