PARAULA DE DÉUDissabte 4 Febrer 2023

Paraula de Déu

Marc 6,30-34

Els apòstols es reuniren amb Jesús i li van explicar tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu:
—Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica.
Perquè hi havia tanta gent que anava i venia, que no els quedava temps ni de menjar.
Se n’anaren, doncs, amb la barca tots sols cap a un lloc despoblat. Però els veieren marxar i molts ho van saber; de totes les poblacions van córrer a peu fins allà i van arribar-hi abans que ells. Quan Jesús desembarcà, veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor; i es posà a instruir-los llargament.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Tornada de la missió

• És fàcil d’imaginar l’escena dels dies de Jesús, plena de detalls familiars. Els cristians dels dies de Marc l’han viscuda moltes vegades. També de les seves comunitats han sortit missioners, enviats arreu de la Mediterrània a predicar l’evangeli. També les tornades han estat d’una gran cordialitat després de mesos de missió pels pagans o agnòstics camins de l’Imperi.

• Hom imagina els deixebles dels dies de Jesús (i dels dies de Marc, i dels nostres dies…!) arribant amb una immensa satisfacció al cor. Gent senzilla, tots tenen necessitat d’explicar fins l’últim detall: Pere amb la seva impetuositat primària, «els fills del tro» Jaume i Joan, etc. Jesús, el company i amic íntim de cada un d’ells, necessita preguntar, saber, alegrar-se.

• Com sempre, hi ha tanta gent amb ells, que decideixen prendre’s un dia de descans, i marxen en un lloc apartat. El mateix havia fet Jesús després de la seva primera jornada missionera; es va retirar a la matinada per comentar-la amb detall amb el seu Pare (1,35).

• Aquesta escena, tan plena de colors familiars recull el que va ser l’amistat del grup de companys de Jesús.

• I tanmateix: excursió frustrada! L’atenció als qui «són com ovelles sense pastor» trenca tots els projectes de descans.

• Altre cop s’amaga aquí l’experiència religiosa dels missioners de tantes generacions cristianes: van mirar de guardar-se un dia per estar íntimament amb els seus i amb Jesús, però… «impertinents ovelles» (com les espatllen l’escapada de Jesús i els seus) han desmuntat el projecte que hom tant esperava.

• Marc dirà que haver deixat el “recés” era encertat si ha provocat en el missioner una experiència més fonda de la proximitat de Déu, d’un Déu que es fa patent, no allà on jo el buscava, sinó allà on Ell es vol manifestar: en el pa que es parteix i el vi que és vessat per a tothom.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: