ESCRIT DEL BLOCDijous 9 Febrer 2023

José A.Pagola: «L’home necessita al seu cor una esperança que es mantingui viva»

La manca d’esperança es pot disfressar d’optimisme superficial, activisme cec o secret passotisme»

«Se suposa que un home que triomfa a la vida no pot sentir-se sol, avorrit o temorós. Necessitem estar ocupats en alguna cosa per no enfrontem el nostre futur»

Però la pregunta és inevitable: què ens espera després de tants esforços, lluites, il·lusions i disgustos?»

«L’ésser humà necessita una esperança per viure. Una esperança que no sigui ‘un embolcall per a la resignació'»

Els cristians trobem aquesta esperança en Jesucrist i en les seves paraules, que ‘no passaran’. No esperem una cosa il·lusòria. Des de Crist ressuscitat ens atrevim a veure la vida present en ‘estat de gestació'»

D’altra banda, són bastants els que no reconeixen sentir por, avorriment, solitud o desesperança perquè, segons el model social vigent, se suposa que un home que triomfa a la vida no es pot sentir sol, avorrit o temorós. Erich Fromm, amb la seva habitual perspicàcia, ha assenyalat que l’home contemporani està intentant alliberar-se d’algunes repressions com la sexual, però es veu obligat a «reprimir tant la por i el dubte com la depressió, l’avorriment i la manca d’esperança» .

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: