ESCRIT DEL BLOCDissabte 11 Febrer 2023

La Mare de Déu de Lorda (o de Lourdes) va tenir divuit aparicions l’any 1858 a santa Bernadeta Sobirós (1844-1879) a la gruta de Massabielle, a la vora del riu Gave de Pau, als afores de la població de Lorda (Lourdes). Aquesta població està situada al departament francès dels Alts Pirineus, a la regió d’Occitània de França.

Hi ha molta devoció a la Mare de Déu de Lourdes en el seu Santuari i també a molts llocs de tot el món on també es venera aquesta marededéu i sovint amb representacions de la gruta on es va aparèixer. La seva festa és l’11 de febrer.

El seu santuari és un dels més visitats del món: uns 8 milions de persones peregrinen allí cada any. 

És patrona dels malalts i molts hi acudeixen amb l’esperança de ser curats amb l’aigua miraculosa que la Mare de Déu va fer sorgir de la gruta. Són coneguts els moltíssims miracles de curacions per la intercessió de la Mare de Déu de Lourdes.

Goigs a la Mare de Déu de Lourdes.

Altar de la Mare de Déu de Lourdes a l’església del Carme de Banyoles.

Foto: Josep Maria.

De Lourdes, terra elegida,

pel malalt i el penedit;

Feu brollar l’aigua de vida,

pel cos i per l’esperit.

A la roca agenollada,

Bernadeta en devoció,

llegia en la resplandô

que ereu Vós la Immaculada.

La roca era amorosida,

del blanc i el blau vestit.

Repetia el vostre nom

la veu de cada campana,

de la terra més llunyana

ve a venerar-lo tothom.

Tota llengua quan us crida,

té un accent més enternit.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: