PARAULA DE DÉUDivendres 17 Febrer 2023

Paraula de Déu

Marc 8, 34 – 9, 1

Jesús va cridar la gent i els seus deixebles i els digué:
– Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi i per l’evangeli, la salvarà. Què en treu l’home de guanyar tot el món si perd la vida? Què no donaria l’home a canvi de la seva vida? Si algú s’avergonyeix de mi i de les meves paraules davant aquesta generació adúltera i pecadora, també el Fill de l’home s’avergonyirà d’ell quan vindrà amb els sants àngels en la glòria del seu Pare.
I afegia:
– Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist arribar amb poder el Regne de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Acabàvem el comentari de l’Evangeli d’ahir – del qual el d’avui és continuació – dient que el Jesús de Marc està constantment ensinistrant a una comunitat cristiana que es creu ja a la glòria i que sistemàticament vol eludir la creu que comporta el seguiment de Jesús. Les paraules de l’Evangeli d’avui són ben clares al respecte: cal negar-se a sí mateix, cal prendre la creu, cal perdre la vida…

• Potser avui els cristians som més conscients de la dimensió crucificant que porta el nostre seguiment de Jesús; potser el que més ens costa avui és seguir al Jesús que va a la creu amb alegria. Sense treure ferro a les dures paraules de Jesús, crec que les podem re-interpretar en el nostre context:

• a) “negar-se a un mateix”. De fet Jesús no vol el nostre anorreament sinó la plenitud de la nostra vida. Certament per encaminar-se vers aquesta plenitud cal “renunciar a l’ego” car viure des del nostre ego no ens mena vers la plenitud sinó vers la infelicitat.

• b) “perdre la vida”. Jesús no desitja que la nostra vida sigui perduda sinó plena. Ara be, aquesta plenitud es va assolint no a base de retenir, de conquerir, de dominar… sinó de desprendre’s, d’entregar, d’oferir-se

• c) “prengui la seva creu”. Jesús no desitja que siguem masoquistes sinó persones plenes de vida. Però això no s’assoleix a base d’eludir reptes i conflictes sinó a base d’assumir-los; no a base d’anar a favor del corrent, dient amén a tot, sinó a base de navegar contra el corrent cultural, quan aquest és causa de mort i de fet mata la vida estimada per Déu de tantes persones.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: