PARAULA DE DÉUDissabte 18 Febrer 2023

Paraula de Déu

Marc 9,2-13

Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, se’ls endugué a part tots sols dalt d’una muntanya alta i es transfigurà davant d’ells; els seus vestits es tornaren resplendents i tan blancs que cap tintorer del món no hauria pogut blanquejar-los així. Llavors se’ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:
–Rabí, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
No sabia pas què deia, d’esglaiats que estaven. Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu:
–Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo.
Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells.
Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l’home hagués ressuscitat d’entre els morts. Ells retingueren aquestes paraules, però discutien entre ells què volia dir això de «ressuscitar d’entre els morts».
Després preguntaven a Jesús:
–Com és que els mestres de la Llei diuen que primer ha de venir Elies?
Jesús els respongué:
–És cert que Elies havia de venir primer a renovar-ho tot. Però llavors, per què l’Escriptura diu del Fill de l’home que ha de patir molt i ha de ser tingut per no res? Doncs bé, jo us asseguro que Elies ja va venir, i que el van tractar com van voler, tal com d’ell diu l’Escriptura.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Una mena de «tràiler» de la Pasqua

• El deixeble acaba de rebre l’ensenyament de la creu, companya inseparable del «camí» a Jerusalem. És important que enmig «d’aquest mateix» camí sàpiga veure la «transfiguració». Al cor de la vida, carregada d’incerteses i de creu, el deixeble es convidat a veure-hi, tota la llum de la resurrecció.

• Enmig de la vida quotidiana, tres deixebles, els amics més íntims, són convocats a una muntanya alta. Allí, en la carn humana de l’amic Jesús, amb qui han compartit tantes coses de la vida… se’ls farà evident tota la pregonesa del Fill de Déu.

• Es un relat anàleg al del Baptisme, una «epifania». Per a la sensibilitat dels antics la solitud i la immensitat de la «muntanya» són lloc de la «revelació», on els ulls s’aclareixen, on la vulgaritat de les coses de cada dia apareix completament nova, brillant, transfigurada. On hom rep el do de veure la història i les persones amb la mirada de Déu.

• El relat és com una «aparició pasqual» abans d’hora. Que quedi clar —quan comença el camí de Jerusalem— que «Aquest és el Fill», no un altre. Que el Crist és «aquest» i no el que Pere pensava fa uns moments. No el qui se situa «per damunt», sinó el qui es situa «al costat».

• I nosaltres embadalits demanem a l’Esperit Sant que ens faci escoltar: «Aquest és el meu Fill estimat».

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: