ESCRIT DEL BLOCDilluns 22 Febrer 2023

1-3HISTORIA DE SALVACION

Amb aquest nom: Història de la Salvació, entenem l’entrada de Déu a les nostres història humana i en la nostra vida, és Déu qui ve per conduir els homes a la seva fi, al seu propòsit i destí que és el Regne de Déu. La Salvació és un dels conceptes espirituals amb mes importància en el cristianisme, una meta principal és obtenir la salvació, després de complir la voluntat de Déu, juntament amb l’anomenat i propòsit destinats per a cada ésser humà; l’evangeli accepta la salvació com l’alliberament de l’esclavitud d’el pecat i la condemnació. La història de la salvació, presenta diverses etapes establertes en la Bíblia.

La història de la salvació.

La sagrades escriptures té en la noció d’aliança, que Déu en un moment determinat tria a Israel com a poble seu; tot el que pas dins d’aquesta nació, escollida per ser dipositària de la missió divina. la consciència d’aquesta realitat li permet a Israel comprendre i interpretar en clau salvífica, els esdeveniments històrics que viu la revelació i la salvació de l’home. Israel aquest petit poble va ser l’escenari de les accions meravelloses de la salvació.

El compromís de Déu se centra en la promesa feta a Abraham «Jo seré el teu Déu, el teu seras el meu Poble». llavors el compromís de el poble d’Israel se centra en l’obligació de complir el decàleg, per la seva banda; Déu els ofereix amistat i protecció.

En (Gènesi 12: 1-2) «Però el Senyor havia dit a Abram: vés del teu parentela, i de la casa del teu pare, cap al país que jo t’indicaré. I faré de tu un gran poble, i et beneiré, i engrandiré el teu nom, i seràs benedicció «.

A l’antic testament els grans creients des d’Abraham; passant per Moisés fins a l’últim dels profetes, van experimentar la presència de Déu, com a Senyor. Tota la història de la salvació a l’antic testament s’orienta cap al Messies promès.

A l’antic testament la història per a salvació és preparació i figura de Jesucrist i de el nou poble de Déu; en el nou testament es relata l’aliança de Déu amb tota la humanitat.

Jesús, centre de la història de la salvació.

Pau a (1 corintis 15: 21-28) «Perquè ja que la mort va entrar per un home, també per un home la resurrecció dels morts. Perquè així com en Adam tots moren, també en Crist tots seran vivificats».

Una de les coses que vol Pau que entenguem en les seves epístoles, és la gran diferència entre Jesús i Adán; ja que el primer home va consumir a la seva descendència en l’esclavitud a pecat, però Jesús el segon Adam, li va regalar a tots aquells que estan en Ell, la gràcia i la perfecta justícia.

Així com diu en (Romans 5: 16-17) «I amb el do no succeeix com en el cas d’aquell un que va pecar, perquè certament el judici va venir a causa d’un sol pecat per condemnació, però el do venir a causa de moltes transgressions per justificació. Doncs si per la transgressió d’un de sol regnar la mort, molt més regnaran en vida per un de sol, Jesucrist, els que reben l’abundància de la gràcia i de el do de la justícia

¿Perquè un home pugui entrar al Regne de Déu, ha de ser perfecte?

No! (Romans 3: 9-12) Què, doncs? ¿Som nosaltres millors que ells? En cap manera; doncs ja hem acusat jueus i als gentils, que tots estan sota pecat. Com està escrit: no hi ha just, ni fins i tot un; no hi ha qui entengui, no hi ha qui busqui a Déu. Tots es van desviar, a una es van fer inútils; no hi ha qui faci el bé, no hi ha ni tan sols un «. Ningú és perfecte ja que tots els homes són pecadors.

A què es deu que això sigui una realitat per a tots els homes; doncs Adam, a l’Edèn, es va rebel·lar contra Déu i com a conseqüència de la seva desobediència, Déu el va maleir i el va fer fora fora de la seva presència, i amb ell tota la seva descendència; això va ocasionar que Adam estigués lluny de la presència de Déu, sense tenir accés a Ell per causa de l’esclavitud a l’pecat, no només es va lliurar a si mateix, sinó a tota la seva progenie; per això Pau pot qualificar tant a gentils com a jueus com pecadors.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: