ESCRIT DEL BLOCDivendres 24 Febrer 2023

Una mania.

Quan t’agafa la mania de les paraules, no et pots estar, llegiu escoltar quelcom, de fer-hi reflexions i suposicions, Treurem conseqüències més o menys sense altres, de aplicar-les a les situacions que vius en aquell moment. A mi m’ha vingut aquesta sèrie, i més d’una vegada, empassar del fred a la calor, o de la calor el fred, en Emprar els mots desar i endreçar, Dos mots que, ni per l’etimologia, ni pel significat, Volen dir la mateixa cosa: després d’un història més o menys accidentada, com les de tots els mots, la paraula endreçar arribat a significar posar amb un ordre, disposar Ho arranjar bé, mentres que s’ha s’ha significa posar el lloc segur, (alguna cosa) per tal De tenir-la guardada mentre son no se nada servir.

Com exemple simple, podríem recordar que ens hem la roba l’estiu, quan l’hivern s’acosta, i que deixem la roba d’hivern quan comença la calor. La reflexió m’ha provocat que també podem desar persones i, en cristià, podem desar Deu.

Ho fem així, quan Deu I les persones només ens serveixen com les coses.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: