PARAULA DE DÉUDissabte 25 Febrer 2023

Paraula de Déu

Lluc 5,27-32

Jesús va veure un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d’impostos, i li digué:
–Segueix-me.
Ell ho deixà tot, s’aixecà i es posà a seguir-lo.
Després Leví va preparar un gran banquet en honor de Jesús a casa seva, i molts publicans i altra gent eren a taula amb ells. Els fariseus i els seus mestres de la Llei ho retreien als deixebles de Jesús i els deien:
–Per què mengeu i beveu amb els publicans i els pecadors?
Jesús els respongué:
–El metge, no el necessiten els qui estan sans, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús estima i estima fins a l’extrem.

• Això el fa radicalment lliure i valent.

• No vol quedar bé amb tothom i fa accions que són profundament alliberadores per a alguns, i radicalment escandaloses per a d’altres.

• Oi que a tu i a mi ens costa molt ser valents i lliures? Oi que sovint claudiquem dels principis per tal de quedar bé amb tothom?

• Teòricament veiem les coses suficientment clares i estem carregats de bons desigs. Però la por al què diran ens juga, sovint, males passades.

• Jesús es relaciona amb qui de veritat el necessita, encara que això resulti escandalós per a alguns.

• No és cert que massa sovint rebutgem aquells que ens necessiten perquè, de fet, ens incomoden, i anem a trobar aquells que no ens necessiten tant, però amb els que ens hi trobem més a gust?

• Quan convé estar amb uns o amb els altres?

• Demanem-li a Jesús el do de la llibertat i lucidesa d’aquell qui estima sense mesura.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: