PARAULA DE DÉUDilluns 27 Febrer 2023

Paraula de Déu

Mateu 25,31-46

Jesús va dir als seus deixebles:

Quan el Fill de l’home vindrà ple de glòria, acompanyat de tots els àngels, s’asseurà en el seu tron gloriós. Tots els pobles es reuniran davant seu, i ell destriarà la gent els uns dels altres, com un pastor separa les ovelles de les cabres, i posarà les ovelles a la seva dreta i les cabres a la seva esquerra. Aleshores el rei dirà als de la seva dreta:
– Veniu, beneïts del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; anava despullat, i em vau vestir; estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure’m.
Llavors els justos li respondran:
– Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i et donàrem menjar; o que tenies set, i et donàrem beure? ¿Quan et vam veure foraster, i et vam acollir; o que anaves despullat, i et vam vestir? ¿Quan et vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure’t?
El rei els respondrà:
– Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu.

Després dirà als de la seva esquerra:
– Aparteu-vos de mi, maleïts, aneu al foc etern, preparat per al diable i els seus àngels. Perquè tenia fam, i no em donàreu menjar; tenia set, i no em donàreu beure; era foraster, i no em vau acollir; anava despullat, i no em vau vestir; estava malalt o a la presó, i no em vau visitar.
Llavors ells li respondran:
– Senyor, ¿quan et vam veure afamat o assedegat, foraster o despullat, malalt o a la presó, i no et vam assistir?
Ell els contestarà:
– Us ho asseguro: tot allò que deixàveu de fer a un d’aquests més petits, m’ho negàveu a mi.
I aquests aniran al càstig etern, mentre que els justos aniran a la vida eterna.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El text de Mt que llegim avui pot donar la impressió que comencem la casa, en aquest cas la quaresma, pel terrat. És el text del judici final, que corona el cinquè i últim discurs de Jesús d’aquest evangeli. Tanmateix, cal subratllar que el missatge d’aquest text és el nucli del missatge central de Mt en el seu evangeli: el cristià és cridat a “fer bones obres” (Mt 5,16), és a dir, obres fetes segons Déu, segons la voluntat de Déu. En aquest sentit l’exhortació a les bones obres és prou adient per començar la quaresma i, com hem dit, respon al que l’evangeli segons Mateu porta al cor: no n’hi ha prou amb dir Senyor, Senyor, cal fer les obres que corresponen al tarannà del Regne que Jesús anuncia (Mt 7,21-22). Fixem-nos en algunes de les exhortacions de Mt. El sermó de la muntanya es clourà dient que cal edificar la casa sobre la roca perquè no n’hi ha prou en dir Senyor, Senyor. La casa sobre la roca són aquí les bones obres. Més endavant remarcarà que no n’hi ha prou amb ser convidat al banquet de noces del Regne, cal portar el vestit de noces (les bones obres, Mt 22,11-12); ni basta portar les torxes per a rebre el nuvi, cal portar l’oli de les bones obres (Mt 25,9); tampoc és suficient rebre molts talents, cal fer-los treballar i produir (les bones obres, Mt 25,29). Finalment, quan Jesús jutgi el comportament de la humanitat només ens demanarà si hem donat de menjar, si hem donat de beure, si hem vestit als que anaven despullats, si hem visitat els malalts i empresonats, si hem compartit el que teníem: aquesta és la justícia del Regne, el nucli del sermó de la muntanya i l’exigència fonamental de Jesús en l’evangeli de Mateu (Mt 25,37-39). Vet aquí un bon programa per a la quaresma. Perquè, no ho oblidem, Jesús s’identifica amb tots els que passen necessitats i han de ser socorreguts.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: