PARAULA DE DÉUDimecres 1 Març 2023

Paraula de Déu

Lluc 11,29-32

S’anava reunint encara més gent, i Jesús començà a dir:
–La gent d’aquesta generació és dolenta: demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el de Jonàs. Perquè així com Jonàs va ser un senyal per a la gent de Nínive, també el Fill de l’home ho serà per a aquesta generació. El dia del judici, la reina del país del sud s’alçarà per condemnar els homes d’aquesta generació, perquè ella va venir de l’altre cap de món per escoltar la saviesa de Salomó; i aquí hi ha alguna cosa més que Salomó. El dia del judici, els habitants de Nínive s’aixecaran per condemnar la gent d’aquesta generació, perquè ells es van convertir quan Jonàs els predicà; i aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L´evangeli d´avui ens presenta una escena on sembla mostrar-nos un Jesús com enutjat, gairebé molest, responent a una preocupació d’algun dels jueus que el seguien i que en reiterades ocasions tornaven a demanar un signe extraordinari. Molta gent d’aquest relat sembla que busca alguna solució màgica per poder creure.

• Malgrat tot, la presència de Déu és ben bé al mig nostre; també en aquesta estona de pregària on ens reunim més de dos o tres en el seu nom; recordem que diu l’evangeli? (Mt18, 20).

• Jesús continua manifestant-se de moltes maneres. Hem de seguir la seva manera d’acollir, amb tendresa i amb compassió/misericòrdia i així, units en el seu amor, restem bolcats vers els nostres germans i germanes més desfavorits.

• No es tracta de fer retrets ni de condemnar, ni d’abaixar els braços; es tracta de ser conscients i fer el possible perquè Ell actuï allà on estem posats.

• Que puguem realment entre nosaltres experimentar i viure la seva acció en el nostre entorn.

• Aquest és el senyal de Déu per a tots els temps, per a totes les generacions; Necessitem més senyals en el camí de la vida? Mereixem també nosaltres i la nostra societat la crítica de Jesús?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: