PARAULA DE DÉUDijous 2 Març 2023

Paraula de Déu

Mateu 7,7-12

Jesús va dir als seus deixebles:

Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà; perquè el qui demana, rep; el qui cerca, troba, i a qui truca, li obren. ¿Qui de vosaltres, si el seu fill li demana pa, li donarà una pedra? O bé, si li demana peix, li donarà una serp? Així, doncs, si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el vostre Pare del cel donarà coses bones als qui les hi demanen. Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes.

 Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús té una confiança il·limitada en que el Pare vol donar-nos tot allò que és bo. Per això ens exhorta a demanar amb aquesta confiança que no està basada en pors, preceptes, obligacions forçades. Com els nens petits, que tot ho esperen dels pares.

• La pregària de petició és una pregària que està en disconformitat amb la realitat que vivim. És la que ens posa en comunicació amb les nostres necessitats autèntiques. Perquè Déu certament vol actuar i manifestar la seva providència en la nostra vida, però només ho pot fer en la mesura que nosaltres obrim portes i fem possible que el seu Esperit actuï a traves nostre i en nosaltres.

• En la pregària de petició cal cercar la maduresa de les nostres aspiracions, no podem demanar només per cobrir els nostres egoismes, de vegades infantils, que ens condueixen a deixar de pregar i creure, quan no són ateses.

• A més, Jesús avui ens dona com una regla d’or: “Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin”. Es a dir, tractar als altres com Déu vol que els tractem, com germans, estimant-nos en la mateixa mesura que Ell ens estima.

• En aquesta Quaresma demanem al Senyor que la nostra vida pugui ser guiada per aquesta Paraula, de una manera més concreta i profunda, en el nostre dia a dia.

• A la pregària, què demano?, què busco?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: