ESCRIT DEL BLOCDivendres 3 Març 2023

QUARESMA: LA TRANSFIGURACIÓ

La Transfiguració ens suggereix la pregària per tenir un tremp consistent la nostra vida cristiana. Cal que preguem no per canviar Déu sinó per canviar nosaltres, és a dir, per sintonitzar la nostra vida amb l’Evangeli, i amb una creixent transfiguració. Ací transcrivim una reflexió que en fa Daniel Palau:

El fragment de l’Evangeli d’aquest diumenge (Mt 17, 1-9) el trobem repetit a Marc i Lluc. Aquesta reiteració ens situa davant d’un fet decisiu per a la vida de Jesús, en relació amb els seus deixebles. També nosaltres avui volem descobrir què ens diu aquest text de Mateu en el nostre present.

Jesús manifesta la seva identitat en la intimitat de l’amistat amb Pere, Jaume i Joan (els mateixos que són testimonis de la resurrecció de la filla de Jaire i de la pregària a Getsemaní).

Els evangelis no deixen mai de donar-nos dades per corroborar la divinitat de Jesús, i en alguns moments són molt més clars i explícits, com aquest passatge de la transfiguració, amb detalls com l’aparició de Moisès i Elies al costat de Jesús, el núvol, la veu del cel.

D’aquesta manera l’evangeli ens convida a una lògica ben concreta: confessar la identitat de Jesús avui, no només en els moments de glòria i transfiguració, sinó en els moments més quotidians i més normals.

Cal reconèixer Jesús no només dalt la muntanya, quan les coses ens van de cara, sinó també, quan baixem a la vida quotidiana, tan imperfecta, tan abonyegada. De fet, confessar la divinitat de Jesús ens porta a una conversió molt profunda: la de mirar d’acceptar que Déu no es mostra sempre com nosaltres imaginem.

En aquest sentit hem de dir, que no hi ha resurrecció sense passió, no hi ha bellesa sense acceptació dels propis límits, no hi ha amor veritable sense l’entrega de la pròpia vida. Tal com fa Jesús. Aquesta és la lògica de la confessió de Jesús com a Salvador nostre. Ell, Jesús, ens convida fermament a descobrir- lo transfigurat en tantes i tantes situacions que se’ns presenten. Moments que semblen com si res passés.

. Aquest camí de la quaresma ens exigeix un reconeixement confiat de Jesús com el nostre Salvador. I que ningú oblidi que Déu no ens deixa mai. Ell s’apropa a nosaltres en tot moment, al desert, a la muntanya, de camí, al llac, al temple…quan anem a la feina, quan convivim amb els de casa, quan plorem, quan restem en el silenci de la nostra pregària…qualsevol moment és oportú per confessar-lo: «Tu ets el meu Salvador».

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: