ESCRIT DEL BLOCDissabte 4 Març 2023

Quina és la causa més comuna d’anul·lació del matrimoni?

Les addiccions incapaciten per al matrimoni. Un addicte sempre posarà l’addicció per sobre de la dona, de la família i dels nens. Aleshores, quan algú es casa amb una persona que té una addicció, pot arribar a no valorar el que suposa aquest problema.

Ara, s’estan diagnosticant molts trastorns de la personalitat i això també influeix en el matrimoni, perquè conviure amb una persona que té un trastorn és força complicat. El matrimoni no és una vareta màgica. Ningú canvia de la nit al dia per posar-se un anell i emetre un consentiment matrimonial.

Quan es va promulgar el Motu propi de Francesc, hi va haver una allau als tribunals

María Victoria Álvarez

Les nul·litats se sol·liciten al bisbat o al tribunal del bisbat a què pertanyi. Perquè molta gent identifica la unitat amb la Rota. Abans es necessitava per al procés de nul·litat dues sentències. És a dir, la de primera instància, per exemple, a la diòcesi, i després anava al Tribunal Superior, que en aquest cas era la Rota. Calien dues sentències conformes. El Papa Francesc ho ha eliminat. És a dir, ara presentes la nul·litat al teu tribunal d’origen de domicili, al qual pertanys per domicili, es fa el procés i ja en aquesta primera sentència tens la teva nul·litat matrimonial.

La nul·litat és per a qui vol recuperar la seva vida a l’Església

María Victoria Álvarez

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: