ESCRIT DEL BLOCDIUMENGUE 5 Març 2023

Després de la reforma, l’increment de les peticions de nul·litat.

Quan es va promulgar el Motu propi de Francisco el 2015, hi va haver una allau dels tribunals. Se’n van multiplicar les causes. A més, el Papa va dir que es fessin les sentències en un any, que fossin el més barats possible.

La nul·litat al final és una qüestió de fe. Sempre ho dic: qui és ateu, o li és igual l’Església, no necessita la nul·litat. La nul·litat és per a qui vol recuperar la seva vida a l’Església.

Què passa quan un dels dos cònjuges no vol anul·lar el matrimoni?

No es tracta de demanar la nul·litat a l’altre cònjuge perquè no depèn de l’altre concedir-la o no. Es tracta de demostrar que manca algun dels requisits necessaris perquè hi hagi un matrimoni. Després, són els jutges els que decideixen a favor o no de la nul·litat. Puc estar d’acord o no amb la nul·litat, d’acord o no amb els fets que s’expliquen, però jo declararé. Aleshores et criden a declarar fins i tot si cal fer una perícia psicològica. I jo em sotmeto a la justícia, a la perícia. Però no implica sobretot despesa econòmica que molts diuen jo col·laboro, però que no em costi; no implica una despesa de diners, no suposa cap despesa en cap, sinó que és una col·laboració.

¿Quién aporta los testigos?

La parte que demanda siempre tiene que llevar testigos y aportar pruebas para solicitar esa nulidad. Hay tribunales que, sometiéndose a la justicia del tribunal, no admiten testigos. Y hay otros que sí. Pero la parte que demanda siempre respecto a la prueba psicológica, pues depende del capítulo o la causa. Cuando se alega una falta de capacidad a la hora de decidir, o una falta de capacidad a la hora de asumir las obligaciones del matrimonio, hacen falta pruebas psicológicas siempre.

¿Qué sucede con los hijos?

Independientemente de que el matrimonio sea válido o sea nulo y que sus padres tengan otras nuevas parejas, el hijo es de su madre y de su padre; hay que hacérselo entender y que no se les va a dejar de querer. La mejor manera de dar la noticia es siendo sinceros y adaptando la información a la edad de cada hijo.

Matilde Latorre de Silva

Imedia 23/01/2023

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: