PARAULA DE DÉUDIUMENGUE 5 Març 2023

Paraula de Déu

Mateu 17, 1-9

Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se’ls endugué a part dalt d’una muntanya alta i es transfigurà davant d’ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. Llavors se’ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:

-Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol:

-Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut; escolteu-lo.

Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. Jesús s’acostà, els tocà i els digué:

-Aixequeu-vos, no tingueu por.

Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol.

Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre:

-No digueu res a ningú d’aquesta visió fins que el Fill de l’home hagi ressuscitat d’entre els morts.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A la Bíblia la muntanya és un lloc teofànic, un lloc de trobada amb el Misteri. Abraham, Moisés, Elies, Jesús… ells experimenten al Déu desconcertant i desbordant que arriba fins a ells més enllà de les seves expectatives.

• Jesús puja a la muntanya a pregar, i en el silenci, en la seva vida feta acollida i obertura al Misteri, en aquest silenci ressona la Paraula més bella, més fonda, més vertadera: “Aquest és el meu Fill, el meu elegit”, la Paraula que posa nom a la seva identitat.

• Podem pregar enmig del trull de cada dia i dels nostres quefers i preocupacions, però el silenci ens endinsa en un espai gratuït en el que entrem acompanyats –de noms, de rostres, de la pròpia vida i la dels altres- però quedem sols davant el Misteri. El núvol que cobreix a Jesús i als seus deixebles-amics parla d’aquest Misteri i és expressió de la nuesa, de la intempèrie, del no-saber què esdevé quan acceptem ser portats per Altre, en nuesa de nosaltres mateixos.

• En aquesta trobada d’Amor se’ns regalarà aquella mateixa Paraula que Jesús va escoltar. Se’ns diu: “Existeixes, ets estimat, ets meu”. Aquesta Paraula ens transfigura perquè, despullats de màscares, ens reconeixem en el Rostre d’aquest Altre que ens anomena amb Amor.

• A la vida de Jesús la muntanya, el silenci, la Paraula d’Amor no són llocs d’estada o aturada, perquè aquest Amor tastat i acollit cerca continuar donant-se, multiplicant-se, lliurant-se “aquí baix”, en lo quotidià, fins arribar a Jerusalem, lloc del total lliurament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: