ESCRIT DEL BLOCDimecres 8 Març 2023

L’espectacle que va donar el Papa Francesc a la seva homilia / sermó d’ahir! És per no cansar-se de llegir i rellegir llegir i rellegir*

«Pots tenir defectes, estar ansiós i viure enutjat de vegades, però no oblidis que la teva vida és l’empresa més gran del món. Només tu pots evitar que se’n vagi costa avall. Molts t’aprecien, admiren i estimen. Si pensaves que ser feliç és no tenir un cel sense tempesta, un camí sense accidents, treballar sense cansament, relacions sense desenganys, estaves equivocat.

Ser feliç no és només gaudir del somriure, sinó també reflexionar sobre la tristesa.

No és només celebrar els èxits, sinó aprendre lliçons dels fracassos.

No només és sentir-se feliç amb els aplaudiments, sinó ser feliç en l’anonimat.

La vida val la pena viure-la, malgrat tots els desafiaments, malentesos, períodes de crisi. Ser feliç no és un destí del destí, sinó un èxit per a qui aconsegueix viatjar dins de si mateix. Ser feliç és deixar de sentir-se víctima dels problemes i convertir-se en l’autor de la pròpia història, travesses deserts fora de tu, però aconsegueixes trobar un oasi al fons de la vostra ànima.

Ser feliç és donar gràcies cada matí, pel miracle de la vida*. Ser feliç és no tenir por dels teus sentiments. És saber parlar de tu. És tenir el coratge d’escoltar un “no”. És sentir-se segur en rebre una crítica, encara que sigui injusta. És besar els nens, mimar els pares, viure moments poètics amb els amics, fins i tot quan ens fan mal.

Ser feliç és deixar viure la criatura que viu a cadascú de nosaltres, lliure, feliç i senzilla. És tenir la maduresa per poder dir: “M’he equivocat”. És tenir el valor de dir: “perdó”. Significa tenir la sensibilitat per dir: “Et necessito”. Significa tenir la capacitat de dir “t’estimo”.

*Que la teva vida es converteixi en un jardí d’oportunitats per ser feliç*…

Que la teva primavera sigui amant de la joia. Que siguis un amant de la saviesa als teus hiverns.

I quan t’equivoquis, comença de nou des del principi. Només aleshores t’apassionarà la vida. Descobriràs que “ser feliç no és tenir una vida perfecta”.

Però l’ús de les llàgrimes és regar la tolerància. Utilitza les pèrdues per entrenar la paciència. *Usa errors per esculpir la serenitat*. Fes servir el dolor per polir el plaer. Fes servir obstacles per obrir finestres d’intel·ligència.

Mai et rendeixis… Mai et rendeixis amb les persones que t’estimen. Mai no renunciïs a la felicitat, perquè la vida és un espectacle increïble”.

Papa Francesc

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: