ESCRIT DEL BLOCDivendres 10 Març 2023

Com declarar nul el matrimoni per l’Església,

Com declarar nul el matrimoni per l’Església, segons la darrera reforma del Papa Francesc

L’advocada María Victoria Álvarez, canonista a Espanya i Cuba, aclareix a El Debate la realitat de l’anul·lació del matrimoni per l’Església, el procés i la reforma que el papa Francesc ha emprès

La nul·litat matrimonial és un tema desconegut per als catòlics. La finalitat d’una causa de nul·litat matrimonial no és rescindir un matrimoni sinó verificar el valor d’un vincle conjugal. No es tracta d’anul·lar sinó de declarar-ne la nul·litat. María Victoria Álvarez, advocada canonista a Espanya i Cuba, ens explica d’una manera clara i senzilla aquest tema.

Què és la nul·litat matrimonial

La nul·litat no és un divorci. Quan et cases, fas un contracte matrimonial i l’Església exigeix uns requisits perquè hi hagi aquest contracte. Per això, es tracta de demostrar que hi manca un requisit dels que exigeix l’Església perquè hi hagi matrimoni.

Quan una persona es casa amb una altra que té una addicció pot arribar a no valorar què suposa

María Victoria Álvarez

La tasca de l’advocat

Quan firmes un contracte has de saber què estàs signant i t’exigeixen unes condicions. Amb la nul·litat, igual. Un exemple molt comú és voler tenir fills. L’Església perquè hi hagi matrimoni exigeix que es vulgui tenir fills. Però si tu no vols, aquest matrimoni pot esdevenir nul. És a dir, hi falta un element essencial.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: