PARAULA DE DÉUDilluns 13 Març 2023

Paraula de Déu

Lluc 4, 24-30

Jesús va dir a la gent reunida a la sinagoga de Natzaret:

-Us asseguro que cap profeta no és ben rebut al seu poble. Més encara, us asseguro que en temps d’Elies, quan el cel es va tancar durant tres anys i sis mesos i una gran fam s’estengué per tot el país, hi havia moltes viudes a Israel, però Elies no va ser enviat a cap d’elles, sinó a una dona viuda de Sarepta de Sidó. I en temps del profeta Eliseu, també hi havia molts leprosos a Israel, però cap d’ells no fou purificat, sinó Naaman, de Síria.

En sentir això, tots els qui eren a la sinagoga es van omplir d’indignació; es van aixecar, el van empènyer fora del poble i el dugueren fins a un espadat de la muntanya sobre la qual era edificat el poble, amb la intenció d’estimbar-lo. Però Jesús va passar entremig d’ells i se’n va anar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús va a la sinagoga del seu poble i té una primera decepció: allà rebutgen el seu missatge. A la seva manera, aquella gent eren fidels complidors de la Llei, però no accepten donar el pas endavant que els proposa Jesús. Som conscients que, en la vida espiritual, quedar-se estancat és anar enrere? Tinc desig de progressar o rebutjo les invitacions del Senyor que em convida a superar la mediocritat? Visc la quaresma com un temps de conversió? Fixem-nos també en el contrast entre l’actitud d’aquella gent i la de Jesús. Ells, «indignats», el volien matar. Quan perdem la calma és quan estem més disposats a cometre disbarats. M’altero fàcilment? Per què? Jesús, en canvi, «se n’anà passant entre mig d’ells». No havia arribat la seva hora i no va perdre la calma. Es va mostrar molt superior a tots. Sabem mantenir sempre la serenor en el tracte amb els altres? No oblidem que mantenint la serenor, no sols guanyarem autoritat, sinó que també la veu de Déu se’ns farà més audible. Sóc conscient que només seguint aquesta veu podré ser portador de pau, de concòrdia i d’amistat?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: