ESCRIT DEL BLOCDimecres 15 Març 2023

MOLTS ENS PREGUNTEM QUE ES EL CEL

1-5 El Cel és un concepte que es pot referir a cels físics, el firmament de l’atmosfera o a l’expansió de l’univers.

En el sentit que té en algunes religions, filosofies   tendències espiritual el cel és un concepte del més enllà i especialment en la religió queda definit com el lloc on viu el déus, els àngels i les ànimes humanes.

Els qui creuen en el cel afirmen que aquest o el l’infern és el destí final en el més enllà per a molts o tots els humans.

Conceptes Bàsics

Segons cada religió, o les seves sectes, hi ha una concepció diferent del que és el cel. Algunes religions conceptualitzen el cel com pertanyent a un tipus de vida en pau després de la mort relacionada amb la immortalitat de l’ànima. El cel s’entén com un lloc de felicitat, de vegades de felicitat eterna.

Ànimes

En moltes religions i escoles filosòfiques, l’ànima és la part immaterial o espiritual d’un ésser viu, sovint considerada com a eterna. Es creu, en general, que està constituïda per la consciència i la personalitat de l’ésser, i pot ser sinònim d’esperit, de ment o d’un mateix. A la teologia, l’ànima sovint es creu que viu en la persona després de la mort, i algunes religions postulen que Déu crea ànimes. En algunes cultures són éssers vius no humans, objectes inanimats i, a vegades, es diu de les ànimes una creença coneguda com l’animisme.

 2-5 Molts ens preguntem que es EL CEL

En l’antic judaisme, la creença amb el cel i en la vida després de la mort estava connectada amb el Xeol (mencionat en el Llibre d’Isaïes 38:18, salms 6:5 i el Llibre de Job 7:7-10).

En moltes formes de cristianisme, la creença en la vida després de la mort es professa en el concilis.

En el budisme hi ha diversos cels, tots els quals són part del samsara (concepte de permanent Indi). Tots els que acumulen bon karma tornaran a néixer en un d’ells. Però la seva estada en el cel no és eterna perquè el cel és temporal i part del samsara, Els Budistes es focalitzen més en escapar del cicle de reencarnacions i arribar al nirvana.

A la tradició xinesa el cel (Tian)( representa el cel amb els seus dos significats: com a espai físic i com a concepte religiós.

Per tant vist des de l’òptica religiosa, es un concepte important i és el lloc on els avantpassats resideixen.

Moltes persones que s’han trobat en situacions pròximes a la mort han explicat haver experimentat entrar a «una llum» dins d’una altra dimensió cosa que té similituds amb el concepte religiós de cel.

3-5 Molts ens preguntem que es EL CEL

Els Àngels

Un àngel és una presència divina que entra en contacte amb els humans. Segons de quina religió es tracti, els àngels són esperits, déus o encarnacions del creador. Per les tradicions transmeses per l’Antic Testament i el Nou Testament els àngels són missatgers de Déu, les funcions dels quals inclouen la protecció i el guiatge dels éssers humans, així com dur a terme certes tasques de Déu per a ajudar-lo. En l’art, els àngels són sovint representats amb ales, reflectint les descripcions de la Bíblia hebrea. L’estudi teològic dels àngels s’anomena angelologia.

En la tradició hebraico-aramea, els únics àngels que hi apareixen esmentats pel nom són els qui seran els arcàngels del cristianisme.

Tots ells porten noms

«Déu» Rafael (רָפָאֵל‎, ), Miquel (מִיכָאֵל‎) i Gabriel (גַּבְרִיאֵל) (els tres únics noms esmentats a la Bíblia), 

Aquest fet ha estat aprofitat per crear noms d’àngels artificiosos, afegint la terminació -el “de Déu” a una arrel que pot ser real o imaginària: en el món real tenim, per exemple, el cas del pseudònim del periodista català Gaziel;[2] en el món de la ficció, l’exemple clàssic fóra el nom de Gargamel, implacable empaitador dels barrufets.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: