ESCRIT DEL BLOCDijous 16 Març 2023

2 MOLTS ENS PREGUNTEM QUE ES EL CEL

4-5 En el Cristianisme

Al catolicisme els àngels acompanyen Déu al cel. Alguns àngels van desafiar Déu i van seguir Llúcifer o Satanàs, el qui tempta, en la seva caiguda cap a l’infern. Iconogràficament, se’ls sol representar com homes o dones amb ales, per significar que estan més elevats que els éssers humans. La diferència rau en el fet que l’home ve de l’humus, terra o pols d’estrella, i que Àngel ve del grec àngelos, missatger o ésser enviat per Déu. Tenen diferents missions, propòsits o tasques, d’una manera similar als treballs o ocupacions. Els àngels no tenen sexe (ja que estan fets d’esperit i no de matèria) però els seus noms sí que estan marcats genèricament.

La tradició popular catòlica atorga un àngel per a cada persona amb la missió de protegir-la i acompanyar-la, és el que es coneix com a àngel de la guarda.

 5-5 L’infern cristià

L’infern del cristianisme assoleix definitivament el significat de lloc de condemna eterna pel pecat que ha acompanyat a la persona en vida. És la llar dels dimonis, governada per Satan o Llucifer, l’àngel caigut. Una descripció molt completa dels diferents estatges infernals es troba a l’obra cimera de la literatura renaixentista: La Divina Comèdia de Dante Alighieri. És un indret ple de foc i de dolor, on abunden les tortures i la por. Les visions de l’Apocalipsi i de diversos passatges de la Bíblia han estat usades per configurar mentalment l’aspecte de l’infern.

La teologia ortodoxa refusa aquesta imatge popular i explica que l’infern no és un indret físic, sinó un estat, i la pena ve de la privació de Déu. Les crítiques dels creients a l’infern afirmen que no pot existir l’infern si Déu és just i té misericòrdia, com ensenyen les Escriptures.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: