PARAULA DE DÉUDivendres 17 Març 2023

Paraula de Déu

Marc 12,28b-34

Un dels mestres de la Llei, anà a trobar Jesús i li va fer aquesta pregunta:
–Quin és el primer de tots els manaments?
Jesús va respondre:
–El primer és: Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces. El segon és aquest: Estima els altres com a tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests.
Llavors el mestre de la Llei li digué:
–És veritat, mestre. Amb tota la raó dius que ell és l’únic i que no n’hi ha d’altre fora d’ell, i que estimar-lo amb tot el cor, amb tot l’enteniment i amb totes les forces i estimar els altres com a si mateix val més que tots els holocaustos i sacrificis.
Jesús, veient que havia parlat assenyadament, li digué:
–No ets pas lluny del Regne de Déu.
I ningú no s’atreví a fer-li cap més pregunta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La superació d’aquesta divisió de què parlava l’evangeli d’ahir només es troba en l’amor. No és que l’amor suprimeixi tant sí com no aquesta divisió -perquè, aleshores, els uns vencerien sobre els altres i això generaria encara més amargor i rancúnia- sinó que l’amor ens ajuda a assumir aquesta divisió, tot convertint-la en harmonia. El fet és que un mestre de la Llei un bon dia es va presentar a Jesús amb aquesta pregunta: “quin és el primer de tots els manaments de la Llei?”. N’hi havia tants que hom corria el risc de suportar que els arbres no deixessin veure el bosc. I Jesús no s’enfila per les branques d’una disquisició estèril, sinó que va a l’essencial, tot citant la Paraula de Déu i li diu: “escolta Israel, el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és únic”. I, precisament, perquè es tracta del nostre Déu i d’un Déu que és únic, demana tot el nostre amor -l’amor d’un cor indivís. Aquest cor indivís, a més, i per això mateix, no es pot partir en amor a Déu i amor al proïsme. I aleshores, el primer manament d’estimar Déu “amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces” va acompanyat, de retop, de l’amor al proïsme, a qui cal estimar com hom s’estima a si mateix i amb un amor que “supera tots els sacrificis i totes les ofrenes cremades a l’altar”. El miracle va ser que, a diferència d’altres vegades en què un diàleg així acabava amb les espases desembeinades i encara s’aprofundia més la divisió de Jesús i els dirigents religiosos del poble, aquesta vegada no va ser així. El mestre de la Llei acollí de bon grat les paraules de Jesús, li va donar la raó, tot aprofundint la resposta del Mestre de Natzaret i va merèixer aquest elogi: “no ets lluny del Regne del cel”. Tant de bo que també nosaltres poguéssim sentir aquest elogi de la boca de Jesús!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: