ESCRIT DEL BLOCDissabte 18 Març 2023

A LES FOSQUES HI HA QUI ET GUIA

Moltes vegades en la nostra vida i també en el camí de la pregària estem a les fosques. Recordem altres temps més emocionants, més comunicatius i comunicats, ens els que pregar i treballar pel Regne resultava, potser dur, i també agradable pel nostre esperit. Ho tenim com a referència, gravat a la memòria i amb ganes de retornar-hi. Però ara vivim a les fosques.

La foscor té les seves causes. Unes externes, altres internes. Ni que ella radica especialment en el nostre interior. Externes, com una malaltia personal o de persones estimades, haver-nos quedat sense treball, ser víctimes d’un engany, tenir a prop persones en alguna de les dependències que ara són molt freqüents, la soledat de l’envelliment…etc. 
Internes, com experiències de l’absurd, nit de fe, buidor permanent, cercar i no trobar refugi en Déu…etc.

La nostra societat pot oferir-nos ajudes a nivell psicològic, diverses maneres de tractaments de tota mena per millorar la salut ( amb més o menys èxit), solucions a problemes ben concrets… i a pesar de tot el nostre esperit segueix a les fosques. 
Aquestes ajudes ens mantenen vius i actius, però no poden respondre a la nostàlgia interior que viu una nit fosca o molt enfosquida. No hem de desvaloritzar aquelles ajudes socials, especialment si van amorosides per l’estimació, el respecta i l’honestedat econòmica.

A les fosques hi ha qui et guia. No és llum, no és veu, no és intel•ligència, no és raonabilitat, no té figura. Si tingués alguna d’aquestes coses les fosques deixarien de ser-ho. No perdis el temps en trobar una explicació raonable i lògica.

La guia a les fosques és la fe, despullada de pensament. No és la fe que proclama la veritat dels dogmes, és la fe que et mou a abandonar.-te en Ell, com un infant s’abandona a les mans obertes de la seva mare. S’hi llença. Sap que l’estan esperant. La fe et guia i et dona a entendre per un camí diferent algunes realitats que mai sabries per el camí de la raó. Abandonem-nos en Ell.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: