ESCRIT DEL BLOCDilluns 20 Març 2023

UN ITINERARI DE LA FE: EL CEC QUE HI VEU

Aquesta setmana hem fet memòria del desè aniversari de l’elecció del Papa Francesc, després de la renúncia de

Benet XVI. Prou se n’han fet ressò els mitjans de comunicació. De seguida el Papa Francesc va tenir auguris de tota mena. Podem subratllar que ha impulsat reformes a l’interior de l’Església. Ha combatut corrupteles i la xacra de la pederàstia. Ha apostat pels més pobres, per la sostenibilitat ecològica i a favor dels migrants. Ha denunciat els conflictes bèl·lics, la guerra d’Ucraïna, les desigualtats econòmiques. També ha tingut ensopecs amb tradicionalistes i amb innovadors. És un dels líders mundials més reconegut i escoltat. I, per a l’Església, ha estat un coratjós referent de comunió i d’evangelització. Donem-ne gràcies a Déu!

A la nostra diòcesi de Girona duem ja un any orfes de Bisbe; encomanem-ho i confiem que, més aviat que tard, el Papa Francesc nomenarà el nou Pastor diocesà.

Si la setmana passada l’evangeli del diàleg de Jesús amb la dona samaritana ens convidava a contemplar la font d’aigua viva en l’interior, l’evangeli d’aquest diumenge, la guarició del cec de naixement, ens convida a obrir els ulls perquè tinguem llum a dins nostre.

La ceguesa física és un símbol d’altres cegueses, també ben greus i condicionants. Podem pensar tant en percepcions interiors (sentit de la vida) com d’exteriors (no veure sortides a tants problemes humans). Com obrir els ulls i veure-hi més clar ?

A l’Evangeli (Jn 9,1-41) se’ns presenta, a partir de la narració simbòlica de la curació d’un cec de naixement, l’itinerari que va de la tenebra a la llum, de la ceguesa a la fe, que en aquest cas és el reconeixement de Jesús com el qui és “la llum del món”. El cec guarit reconeix Jesús com “aquell home“, com “un profeta” i finalment com a “Senyor”, i com a tal l’adora. I no farà més que repetir una i altra vegada, passi el que passi, encara que l’expulsin de la sinagoga: “Jo, que era cec, ara hi veig”.

El cec a qui s’ obren els ulls és un retrat dels deixebles de tots els temps que s’han deixat il·luminar per la llum que és Jesús, la seva paraula, la seva vida, el seu Evangeli. Com diu sant Pau: “Vosaltres éreu foscor, però ara que esteu en el Senyor, sou llum. Viviu com els que són de la llum. Els fruits que neixen de la llum són tota mena de bondat, de justícia i de veritat” (Ef 5,8-14) . Amb els fruits de bondat, de justícia, de veritat podran reflectir en la seva vida la llum que els ha il·luminat, i en podran ser testimonis enmig del món.

Amb confiança i serenor, preguem amb els salms: “Feu-me veure la claror de la vostra mirada”, “Feu-me veure el vostre amor”, amb la força de l’expressió de l’evangeli: “Senyor, que hi vegi”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: