ESCRIT DEL BLOCDimarts 21 Març 2023

ADULTS QUE ES PREPAREN PER SER CONFIRMATS

Aquests setmanes, moltes parròquies de la diòcesi han recordat als adults que no van ser confirmats en la seva adolescència que tenen la possibilitat de re- bre i celebrar aquest sagrament en els propers me- sos. En concret, el 28 de maig de 2023, solemnitat de la Pentecosta, a la Catedral de Girona.

Aquí, aquesta és una iniciativa pastoral que es va es- tablir fa divuit anys. Durant aquest període, uns 700 adults s’hi han acollit i han completat així la seva ini- ciació cristiana. A la mateixa celebració, alguns d’ells han fet també la seva primera comunió.

Són persones molt diverses: joves, ja grans, que han fet un retrobament amb l’Evangeli; parelles que preparen el seu casament; persones a qui s’ha pro- posat ser padrí o padrina del baptisme d’un infant o de la confirmació d’un adolescent; pares i mares que, amb motiu de la catequesi dels seus fills, pre- nen contacte de nou amb la fe i la comunitat… tots ells adults que entren en relació amb les comunitats parroquials i moviments, o que ja hi participen, i que senten l’oportunitat i la necessitat de rebre aquest sagrament.

És clar, cal una preparació que les parròquies i els ar- xiprestats ofereixen. En ser un dels tres sagraments de la iniciació cristiana, la confirmació demana temps, confrontació amb l’Evangeli, pregària i refle- xió. Si es pot, compartir-ho amb altres i ser acompa- nyat per cristians idonis enforteix aquesta proposta. Com tots els sagraments, la confirmació és un do de Déu, un regal. No és que la persona «ratifiqui» el baptisme que un dia va rebre sinó que s’és «con- firmat» pel Senyor que reitera la seva gràcia infinita, en la mesura que decidim lliurement reconèixer-la i acollir-la.

La imposició de mans i la unció amb el crisma signifi- caran, d’una forma real i eficaç, la vinguda de l’Espe- rit Sant al més profund dels confirmands. Sant Joan Pau II deia a uns joves: «La vostra confirmació d’avui és la vostra Pentecosta per la vida!» I ens ho recor-da també el catecisme: «L’efecte de la confirmació és l’especial efusió de l’Esperit Sant, com la de la Pentecosta. Aquesta efusió imprimeix en l’ànima un caràcter indeleble i forneix un creixement de la gràcia baptismal: arrela més profundament en la fili- ació divina; uneix més sòlidament a Crist i a la seva Església; enforteix en l’ànima els dons de l’Esperit Sant; dona una força especial per ser testimonis de la fe cristiana» (CCEC 268).

Val la pena fixar-nos en la proposta i fer-la a altres. La diòcesi l’ha concebuda amb el desig d’acostar-se a la condició pelegrina –canviant– de molts dels nostres contemporanis, oferint-los la possibilitat de comen- çar o recomençar lliurement a creure, caminar en la fe, aprendre a viure-la i celebrar-la en el si de la gran comunitat dels deixebles de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: