PARAULA DE DÉUDimarts 21 Març 2023

Paraula de Déu

Joan 5,1-3.5-16

Després d’això, en ocasió d’una festa dels jueus, Jesús pujà a Jerusalem. Hi havia a Jerusalem, vora la porta de les Ovelles, una piscina amb cinc pòrtics, anomenada Betzata en la llengua dels hebreus. Sota aquells pòrtics hi jeia una multitud de malalts: cecs, coixos, paralítics. Entre ells hi havia un home, malalt des de feia trenta-vuit anys. Jesús, en veure’l ajagut i sabent que estava així des de feia molt de temps, li diu:
—Vols curar-te?
El malalt li respongué:
—Senyor, no tinc ningú que em fiqui a la piscina en el moment que es remou l’aigua i, mentre jo hi vaig, un altre hi baixa abans que jo.
Jesús li diu:
—Aixeca’t, pren la llitera i camina.
A l’instant, aquell home va quedar curat, prengué la llitera i caminava.
Aquell dia era dissabte. Per això els jueus deien al qui havia estat guarit:
—Avui és dissabte i no t’és permès de portar la llitera.
Ell els respongué:
—El qui m’ha posat bo m’ha dit: “Pren la llitera i camina».
Li preguntaren:
—Qui és l’home que t’ha dit: “Pren la llitera i camina»?
Però el qui havia estat guarit no sabia qui era, perquè Jesús s’havia escapolit aprofitant la gentada que hi havia en aquell indret.
Més tard, Jesús el va trobar al temple i li digué:
—Ara estàs curat. No pequis més, que no et passin coses pitjors.
Aquell home anà a comunicar als jueus que era Jesús qui l’havia posat bo. Per aquest motiu, perquè havia fet això en dissabte, començaren a oposar-se-li.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En l’actitud del paralític del relat evangèlic podem observar un comportament diferent al d’altres casos de curacions. Jesús li pregunta: “Vols guarir-te?” Anquilosat en una situació estancada el malalt mostra, més que el desig de guarir-se, un sentiment de queixa pel fet de no poder revertir una situació negativa.

• Aquesta situació no és aliena a la de moltes de les nostres circumstàncies. Possiblement hem pogut presenciar a la nostra pròpia vida o en algú del voltant aquest tipus de comportament. I és aquí des del silenci interior on Jesús, de vegades, ens formula la pregunta següent: “Vols canviar d’estil de vida?”

• Mostrem de vegades descontent amb el què tenim, ens queixem de situacions que ens oprimeixen però no som capaços de fer el pas personal necessari per modificar o revertir allò que ens altera i no ens permet viure amb aquella pau i alegria que busquem. Esperem algun esdeveniment exterior que ens pugui guarir. A més, les persones del voltant no sempre ens ho posen fàcil. Veiem en la lectura com els mateixos jueus buscaven qualsevol ocasió per a acusar Jesús per les seves accions.

• M’aturo ara, reflexiono els fets … i d’aquest silenci interior en pot sortir una veu que em diu: “Aixeca’t, pren la llitera i camina”. Estic preparat per escoltar-la?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: