ESCRIT DEL BLOCDissabtes 25 Març 2023

EL DIÀLEG AMB JESÚS DAVANT LA MORT

Per tercer diumenge consecutiu, la litúrgia ens ofereix un

evangeli més llarg de l’habitual (el proclamarem en forma dialogada). Avui, es tracta de la mort d’un amic de Jesús, anomenat Llàtzer, i del que van viure les germanes del difunt en diàleg amb Jesús (Joan 11,1-45).

Val la pena que ens fixem en el diàleg que mantenen les dues germanes de Llàtzer, Maria i Marta, amb Jesús. Perquè expressen, davant la mort d’una persona estimada, el mateix que molta gent d’entre nosaltres. Elles li diuen a Jesús: «si haguessis estat aquí, el meu germà no s’hauria mort». Potser entre nosaltres es diu: “si Déu existeix, per què permet aquesta injustícia?”. Certament Jesús no ha evitat la mort del seu amic.

L’evangelista, dient-nos per dues vegades que Jesús es commogué, ens mostra que tenia sentiments profunds d’amistat amb Llàtzer, que no li era indiferent la seva mort, sinó que l’afectava personalment. I no li va evitar la mort. I és que Jesús no ha vingut per evitar la mort de ningú. Ni la seva pròpia. Ha vingut, precisament, a compartir la nostra vida humana en totes les seves dimensions, inclosa la mort.

Això sí: ha vingut perquè coneguéssim que ni la mort ni el pecat ni cap injustícia no tenen l’última paraula sobre la vida de ningú. Ell és «la resurrecció i la vida», i amb Ell tots viurem.

La resurrecció de Llàtzer, doncs, és un signe que Jesús ens dona, a través de Llàtzer, un dels nostres, de la Resurrecció que viurem tots i totes nosaltres, que com Llàtzer i les seves germanes, som amics i amigues de Jesús.

Jesús plora per la mort de tots els seus amics i amigues. També plorarà per la de cadascun de nosaltres, perquè la mort no fa part del pla de Déu. Però Ell mateix ens ha mostrat que, malgrat aquesta realitat, tots viurem. Hem nascut per a la Vida, no per a la mort.

Aquesta història ens convida a refermar la nostra fe en Jesucrist, mort i ressuscitat, el qui és «la resurrecció i la vida». I a fer-ho en diàleg amb Ell, com hi dialoguen Marta i Maria.

El que Marta diu a Maria, «el Mestre és aquí i et crida», avui ens és dit a cadascun de nosaltres. Com ella, en diàleg amb Jesús esdevindrem deixebles. I esdevindrem apòstols per a d’altres.

Jesús ens enviarà a comunicar la bona nova, a invitar d’altres persones a fer la mateixa experiència: parlar amb Jesús, com nosaltres ho hem fet abans. I saber que Ell és «la resurrecció i la vida».

(J.M. Romaguera, text adaptat)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: