PARAULA DE DÉUDijous 30 Març 2023

Paraula de Déu

Joan 8,51-59

Jesús va dir als jueus:

Us ho ben asseguro: els qui guarden la meva paraula no veuran mai la mort.
Llavors els jueus li replicaren:
– Ara sabem de cert que estàs endimoniat. Abraham va morir, i també els profetes, i tu goses dir: «Els qui guarden la meva paraula no tastaran mai la mort.» ¿Que potser ets més gran que Abraham, el nostre pare? Ell va morir, i també van morir els profetes. Per qui et tens?
Jesús respongué:
– Si jo em glorifiqués a mi mateix, la meva glòria no valdria res. Però el qui em glorifica és el meu Pare, aquell que anomeneu «el nostre Déu». Vosaltres no el coneixeu, però jo sí que el conec. I si digués que no el conec, seria tan mentider com vosaltres; però jo el conec i guardo la seva paraula. Abraham, el vostre pare, s’entusiasmà esperant de veure el meu dia, el veié i se’n va alegrar.
Llavors els jueus li digueren:
– ¿Encara no tens cinquanta anys i has vist Abraham?
Jesús els respongué:
– Us ho ben asseguro: des d’abans que Abraham nasqués, jo sóc.
Ells van agafar pedres per tirar-les-hi, però Jesús s’amagà i sortí del temple.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els textos d’aquests dies són molt intensos, tota la gravetat dels moments que vindran s’anuncia: les discussions i la violència.

• Sempre hi ha paraules que, en aquesta lectura contínua que tenim la sort d’anar fent de l’evangeli al llarg de la vida, ens criden d’una forma especial:

• “Els qui guarden la meva paraula no tastaran mai la mort.” I “d’abans que Abraham nasqués, jo sóc”

• Són frases fortes, Jesús ens regala la seva voluntat, la font de la seva vida, la voluntat de salvar-nos i salvar és ressuscitar a una nova vida. Una vida per sempre. Aquest cos espiritual que al llarg de la nostra vida va creixent, gràcies a tants que són presència d’un Déu que no s’oculta. Un Déu que ens revela el caràcter sagrat d’un món tot ell cridat a unir-se a Ell.

• Nosaltres som un tros d’espai i de temps cridat. Hem estat cridats, anomenats. Se’ns ha proposat una missió. Sigui la que sigui és la col·laboració amb Crist en la seva redempció de l’univers. Som, hem estat i serem per sempre. No deixarem la realitat on hem viscut o on ha viscut el nostre cor sense nosaltres. No quedaran orfes.

• Busquem ansiosament, i no parem fins a aconseguir-ho, la unitat, l’harmonia interior i exterior, la pau. Tenim estès un fil entre nosaltres i Déu, perquè estem plens de set de plenitud. Tenim mitjancers, tots aquells que ens han explicat camins que condueixen de l’ésser a Déu, amb Aquell que, abans d’Abraham, ja era, perquè nosaltres no tastéssim mai la mort.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: