PARAULA DE DÉUDivendres 31 Març 2023

Paraula de Déu

Joan 10,30-42

Jesús va dir als jueus:
– Jo i el Pare som u.
Els jueus tornaren a agafar pedres per apedregar-lo. Ell els digué:
– M’heu vist fer moltes obres bones, que venien del meu Pare. Per quina d’elles em voleu apedregar?
Els jueus li respongueren:
– No et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu.
Jesús els replicà:
– ¿En la vostra Llei no hi ha escrit: Jo declaro que sou déus? Per tant, si l’Escriptura, que no es pot anul·lar, anomena déus els qui van rebre la paraula de Déu, per què a mi, a qui el Pare ha consagrat i enviat al món, m’acuseu de blasfèmia quan declaro que sóc Fill de Déu? Si no faig les obres del meu Pare, no em cregueu, però si les faig, i a mi no em creieu, creieu almenys aquestes obres. Així sabreu i coneixereu que el Pare està en mi, i jo, en el Pare.
Llavors van intentar novament d’agafar-lo, però se’ls escapà de les mans.
Després se’n tornà a l’altra banda del Jordà, on Joan havia començat a batejar, i va quedar-s’hi. Molts l’anaren a trobar, i deien:
– Joan no va fer cap senyal prodigiós, però tot el que va dir d’ell era veritat.
I, en aquell indret, molts van creure en ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Sempre hi ha qui arreplega pedres per lapidar algú. Lapidar una teoria, o una teologia o una sentencia moral, extretes d’obscures deduccions teòriques. Evolucionisme? Teologia de l’alliberament? Ortodoxos o reformats? Quan volem lapidar una idea, sempre acabem per lapidar el germà, acabem per lapidar Jesús.

• Els fariseus volen lapidar Jesús perquè ha dit que som Déus. Gràcies Jesús per revelar-nos que som de raça divina, de la família del Pare, del Fill i de l’Esperit. Germans teus, fills del Pare, animats pel teu Esperit. Creats a imatge i semblança de Déu.

• No ens barallem per jocs de paraules que s’emporta el vent. Que les nostres bones obres donin testimoni de les nostres paraules. Que les nostres obres siguin obres del Pare. Llavors podrem preguntar com Jesús: Per quina bona obra voleu lapidar-me? Per quina solidaritat voleu desacreditar-me, deixar-me a la cuneta de la història? L’amor autèntic sempre serà atractiu i revolucionari. Mai no es pot desacreditar, embrutar.

• Per això molts van creure en Jesús, per les seves obres, per la seva compassió, pel seu amor fins a la fi. Per això molts creuran en l’Església de Jesús, si les nostres obres son obres del Pare. Quins son els miracles d’amor que fem avui els deixebles de Jesús? Misericòrdia vull i no sacrificis, compassió, solidaritat, reconciliació i pau…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: