ESCRIT DEL BLOCDissabte 1 Abril 2023

RECUPERAR LA PREGÀRIA

Ens passa a tots. Hem perdut el ritme normal de pregar. Les causes?… tantes! Però arriba un dia, a vegades sense cap raó aparent, que sentim la necessitat de recuperar el ritme de pregària. 
La primera temptació i dificultat és voler examinar a fons què ens ha passat. Segurament per excusar-nos o també per tractar-nos amb poca compassió personal. Un excés de responsabilitat mal digerida és el fruit d’un perfeccionisme esterilitzant. Deixem-nos d’aquestes històries que van gratant sobre el nostre conscient i inconscient i poden provocar tortura subjectiva.

Comences a sentir el buit de Déu. Voldries recuperar el diàleg, la meditació, la pregària vocal, el silenci relacional o la contemplació; bé, deixa’t de muntatges analítics… i no esperis massa… comença.

Aniria malament que el teu primer pensament fos un propòsit de pregar cada dia, potser com havies fet en altres temps. En el millor dels casos potser això serà al final, i encara! Un propòsit tan estructurat intenta donar-te una bona imatge. Però el que importa en la recuperació de la pregària no és la imatge sinó la relació.

Comencem el bon camí amb un acte de fe. La fe no està en contradicció amb els dubtes. Precisament la fe moltes vegades va acompanyada de dubtes. La fe és un salt en el buit, una donació de confiança, l’acceptació misteriosa d’una nova oferta. Si sempre fos tan clara ja no seria fe; oi? Un acte de fe senzill, fins i tot condicional. A la fe inicial de la pregària renovada va bé posar-li paraules. Res de mots altisonants o de calaix, sinó més aviat curts, directes, humils…

El primer que pots recordar és el que va dir Jesús: “Veniu a Mi tots els que esteu afeixugats i cansats…” Doncs, anem-hi. També va dir “Mira que sóc a la porta i truco…” Obrim la porta. A partir d’aquí deixem que sigui Déu el que inicia la comunicació. Ho pot fer per la seva Paraula, per un fet de vida, per una notícia, per un sentiment… La seva capacitat i imaginació comunicatives escapen a les nostres consideracions lògiques.

Recuperar la pregària és quelcom que ens cal fer molts cops. La dispersió és una característica de la nostra cultura. Quan recuperem la pregària humilment tornem a concentrar-nos en la profunditat. No ens desanimem, car Ell té més interès que nosaltres que ens relacionem i tractem amb amistat del que vivim, del que patim, del que voldríem i del que som cridats a fer i a estimar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: