ESCRIT DEL BLOCDimecres 5 Abril 2023

SETMANA SANTA I PASQUA

Benvolguts, comencem aquest mes d’abril celebrant la Setmana Santa. Dies de celebracions viscudes amb una fe profunda que ens recorden que nosaltres, com aquells deixe- bles, a pesar de les nostres fragi- litats, dubtes i incoherències, hem escoltat la crida de Jesús a seguir- lo. Seguir-lo no només pels camins de Jerusalem que el porten cap a la creu, sinó de seguir-lo per tots els camins que porten cap a les creus on hi està crucificada avui la nostra humanitat. Sabent, això sí, que no hem respost a la crida de Déu per- què ens hem deixat captivar per la creu, sinó perquè aquesta creu ha estat el preludi de la Resurrecció. Som deixebles del Ressuscitat i hem estat enviats a predicar-ho a tots els homes i dones del nostre món. No tinguem por! No la tinguem indivi- dualment, però tampoc comunità- riament. No siguem una Església poruga davant dels embats del món, perquè Crist ens demana, avui, de veure que el sepulcre és buit, perquè Ell ja ens ha avançat cap a Galilea.

Per això, m’agradaria compartir amb vosaltres un fragment de la ho-

milia de la Vetlla Pasqual de l’any passat del papa Francesc, que ens porta, de nou, la frescor de l’Evan- geli:

«Com n’és de bonica una Església que, com aquelles dones que des-

cobreixen el sepulcre buit i escol- ten el missatge de la resurrecció, surt corrents com si hagués perdut el seny per anunciar-ho als camins del món. Sense por, sense estratè- gies ni oportunismes; només amb el desig de portar a tothom l’alegria de l’Evangeli. Aquesta és la crida que hem rebut. Aquesta és la nos- tra vocació. Estem cridats a experi- mentar la trobada amb el Ressus- citat i a compartir-la amb els altres. Estem cridats a deixar oberta la porta del sepulcre on moltes vega- des hem volgut tancar al Senyor per deixar que la seva alegria es difongui arreu. Deixem que el Se- nyor ressusciti, que surti de les formalitats a on molt sovint l’hem tancat. Despertem-nos del somni de la vida tranquil·la a la que ens hem habituat. Portem a Jesús en la nos- tra vida quotidiana: amb gestos de pau, amb obres de reconciliació, amb accions de justícia. I, per so-

bre de tot, amb obres d’amor i de fraternitat. Perquè l’esperança es diu Jesús».

Aprofitem, doncs, aquestes parau- les del Sant Pare per viure aquest temps de Pasqua amb una alegria renovada que ens ajudi a retrobar, de nou, el record de la nostra voca- ció. I llavors, plens d’alegria en el cor, quan algun dels joves que vin- dran a les celebracions ens digui: «Per què el teu rostre mostra aques- ta pau i aquesta alegria?». Li di- rem, senzillament: «Perquè no vaig tenir por a respondre amb un sí ge- nerós a Déu». I hi afegirem: «I, tu? T’hi veus amb cor de fer-ho?».

Mn. Joan Soler i Ribas Delegat de Pastoral Vocacional

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: