ESCRIT DEL BLOCDijous 13 Abril 2023

Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions

«Posa’t en camí. No esperis més»

L’últim diumenge d’abril, IV diumenge de Pasqua i Diumenge del Bon Pastor, celebrem la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, que és la Jornada de l’Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol. És un bon moment per tornar a ressituar la importància de la vocació en la vida de l’Església i per viure-ho d’una manera més intensa. Arran d’aquesta cam- panya, P. José M. Calderón, director de les OMP, ens ha deixat un missatge: «Ràpid o lluny?». Us en com- partim uns fragments:

«Aquesta campanya ha unificat dues jornades im- portants. D’una banda, la pregària que es feia per a

les vocacions natives, que ens recordava que no es pot considerar que una Església particular estigui implantada fins que les vocacions natives no es puguin fer càrrec de la pastoral ordinària de la diòcesi. I per altra banda, la Jornada d’Oració per les Vocacions, que mostra, també, la preocupació perquè no faltin vocacions a la nostra Església: al sacerdoci, a la vida consagrada i al matrimoni. Són dues jornades que anaven de la mà, perquè ens recordaven que la nostra pregària per les vocacions no pot quedar restringida només als nostres bisbats, sinó que ha de tenir aquesta visió universal.

Per això s’ha creat a la Conferència Episcopal Espa- nyola un nou organisme: El servei de Pastoral Voca- cional. Aquest servei està constituït per les Comissions Episcopals per al Clergat i Seminaris, per a la Vida Consagrada, per a les Missions i Cooperació amb les Esglésies i per als Laics, Família i Vida. L’objectiu és molt clar: Anar creant una cultura vocacional en la nostra Església, perquè nens, joves i adults es facin un plantejament de la seva vida com a vocació, que neix pel sagrament del baptisme i que té com horitzó la crida a la santedat.

He escoltat al papa Francesc citar, almenys en dues ocasions, un refrany africà molt encertat: «Si vols arribar ràpid, ves sol; si vols arribar lluny, ves acom- panyat». És el que pretenem unint esforços. Volem arribar lluny, i per això no treballem per sectors, sinó per projectes. I acabo preguntant-me: ¿És que existeix un projecte més important per a l’Església que el foment, la cura i l’atenció de les vocacions, respon- sables de l’evangelització del nostre temps?».

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: