ESCRIT DEL BLOCDivendres 14 Abril 2023

TESTIMONIS DE TENDRESA

Aquest diumenge és el segon de Pasqua o octava de Pasqua o “Pasqüetes”, també conegut com el diumenge de la “Divina Misericòrdia”.

El sentit i la profunditat de la Misericòrdia de Déu com de la Pasqua és obrir el cor a la fe en Jesús ressuscitat, bo i estimant, sent compassius

Una setmana després de Pasqua, la litúrgia ens proposa el text de l’evangeli de Joan (Jo 20, 19-31) , perquè ens hi situa “vuit dies més tard els deixebles eren a casa altra vegada”.

La por reclou els deixebles a casa.

“El vespre d’aquell diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus”

Pesava més la por que no pas la confiança. Quedant-se a casa, amb les portes tancades, ja no buscaven Jesús ni se l’esperaven, però Ell sí que els buscava, i ni tan sols “les portes tancades” li van impedir posar-se enmig d’ells. Això els va obrir els ulls del cor perquè el reconeguessin vivent, i es van sentir pacificats, i es van omplir d’alegria. Van sentir venir damunt d’ells la força del seu Esperit, i van revenir-se de les promeses de Jesús. Van començar a comprendre que havien d’obrir les portes de bat a bat i sortir -sense por- a continuar l’obra d’alliberament, de reconciliació i de fraternitat que havien après amb Ell.

Tomàs no hi era amb els altres.

Aquell primer diumenge Tomàs no era amb el grup. I estava tan tancat en ell mateix que no creia els amics quan li deien “Hem vist el Senyor”. Necessitava evidències i comprovacions. Però altra vegada, vuit dies més tard, el Ressuscitat es va posar enmig d’ells, per abonar la seva fe, i per amonestar Tomàs: “No siguis tan incrèdul. Sigues creient”. Tomàs se’n revé de forma inesperada i també reconeix Jesús vivent: «Senyor meu i Déu meu»

I nosaltres, avui.

“Feliços els qui creuen sense haver vist”. Feliços nosaltres, si creient en Jesús tenim el cor en sintonia amb Ell, si captem de cor el seu missatge i si el vivim de cor. Per què creiem? Es pot creure a mitges? Creure plenament és donar el cor. Creure és maldar per un altre món possible i ser conscients que Déu compta amb nosaltres per fer-ho expressiu?

Des de llavors, cada diumenge el Ressuscitat es fa present enmig nostre. Ell és font de pau, de serenor i de felicitat. Ens podem sentir contents i agraïts perquè “la nostra fe és la victòria que ja ha vençut el món”, i ens esperona a sortir de nosaltres mateixos, dels espais tancats, i a ser testimonis al nostre entorn d’aquesta esperança que és capaç de generar i fer créixer la vida, estimant.

Tant de bo siguem creients creïbles, perquè som misericordiosos,

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: