PARAULA DE DÉUDissabte 15 Abril 2023

Paraula de Déu

Marc 16,9-15

Després que Jesús hagué ressuscitat el diumenge de bon matí, es va aparèixer primer a Maria Magdalena, de qui havia tret set dimonis. Ella anà a anunciar-ho als qui havien conviscut amb Jesús i que ara estaven afligits i ploraven. Però aquests, quan van sentir que Jesús vivia i que ella l’havia vist, no la van creure.
Després d’això, es va manifestar amb un aspecte diferent a dos d’ells que feien camí fora ciutat. Aquests, llavors, se’n tornaren a anunciar-ho als altres, però tampoc no els van creure.
Finalment, mentre eren a taula, Jesús es va aparèixer als Onze i els reprotxà la seva falta de fe i la seva duresa de cor, ja que no havien cregut els qui l’havien vist ressuscitat. Els digué:
– Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El fragment de l’evangeli que avui ens recorda l’església, aprofundeix i personalitza aquella joia i missió que va viure el col·lectiu apostòlic del Senyor. Jesús s’adreça a Maria Magdalena, també als dos deixebles d’Emmaús, amb claredat i delicadesa, i els hi confia la missió de que parlin en nom seu a tots els deixebles; quin goig i quin amor sentirien aquest primers anuncis comunicats personalment per Jesús. En canvi quina poca confiança mostraven els apòstols quan la transmissió de la bona nova els hi arribava de Maria Magdalena i d’aquells dos fugitius que tornaven.

• Tot plegat també és un signe clar del valor de la paraula i el testimoni que comuniquen l’Evangeli a les persones, als pobles i amb els anys a grans col·lectius humans.

• Com que Jesús coneix molt bé el cor humà, ell personalment es va fer present a la comunitat dels seus seguidors; i ens indica la missió de donar testimoni del Jesús glorificat, que porta a les mans i als peus les llagues de la passió i en el cor la profunda estimació que expressa la infinita misericòrdia de Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: