ESCRIT DEL BLOCDiumenge 16 Abril 2023

Practicar la gratitud ara mes que mai

Moltes persones han viscut i patit, més que de costum, un el temor més al voltant del que estaven acostumades.

No obstant això, durant la pandèmia, va ser un any ple d’aprenentatges en els quals val la pena aturar-nos una estona, doncs posseïm sinó el perill de passar-los de puntetes i oblidar-los previ a temps.

Més enllà d’una quantitat enorme de petites activitats d’ajuda recíproca viscudes a cada poblat, a cada barri, a moltes escales de veïns i veïnes, hi ha hagut a més infinites mostres de gratitud.

I és que en aquests temps de malaltia pandèmica universal, segur que tots i cadascuna hem tingut motius per agrair a infinitat d’individus moltes coses:

Als experts als centres de salut i a les llars.

Als experts i voluntariat del sector social, s’han deixat la dermis cada dia (i no contínuament en les condicions superiors) per protegir els individus que la societat invisibilitza.

I molts col·lectius que han posat de la seva part perquè tots, com a societat, poguéssim superar aquesta difícil prova.

Practicar la gratitud com a factor defensor de la nostra salut

La gratitud és un cost que s’enforteix en practicar-lo i és una reacció que adoptem davant de la vida, per la qual cosa ha inspirat diverses aproximacions teòriques i filosòfiques durant la història.

Realitzar el cost de la gratitud i el reconeixement com a mostra d’aquesta és una manera d’admetre que som éssers imperfectes, interdependents i necessitats dels altres.

Però fer la gratitud no significa desconèixer les diverses injustícies que ens envolten diàriament ni continuar lluitant per canviar-les.

Diferents estudis fets al voltant de la pau presenten com executar la gratitud és una de les possibilitats que ens possibilita sentir la felicitat de manera més viva.

I una vegada se’ns presenti la contestació, si ho fa, no deixar-la passar, i agradar de manera autèntica i conscient amb un gest o un vocable.

Ara sabent-ho, i malgrat la complexitat dels temps que ens envolten, la pregunta és senzilla: quins motius tinc jo per estar agraït o agraïda? I un cop se’ns presenti la contestació, si ho fa, no deixar-la passar, i agrair de manera autèntica i conscient amb un gest o un vocable.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: