PARAULA DE DÉUDiumenge 16 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 20, 19-31

Al capvespre d’aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:

-Pau a vosaltres.

Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor.Ell els tornà a dir:

-Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.

Llavors va alenar damunt d’ells i els digué:

-Rebeu l’Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó.

Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l’anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles.Ells li van dir:

-Hem vist el Senyor.

Però ell els contestà:

-Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!

Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:

-Pau a vosaltres.

Després diu a Tomàs:

-Porta el dit aquí i mira’m les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient.

Tomàs li va respondre:

-Senyor meu i Déu meu!

Jesús li diu:

-Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Després de la foscor ve l’albada. La llum ens permet veure de nou. L’angoixa, les pors, es poden superar si deixem entrar dins nostre la força de l’Esperit.

• Això narren les escriptures que va passar aquella matinada de diumenge. El Mestre va transmetre el seu alè a aquells deixebles i, en aquest gest, es van renovar les ganes de viure. Aquesta nova vida rebuda, aquest canvi de mentalitat i l’exhortació de ser enviats a comunicar la Bona Nova és el que fa que surti d’ells aquella nova energia.

• La Pasqua ens convida a fer de cada dia un dia nou. «Sabem que hem passat de la mort a la vida perquè estimem als nostres germans» (Cf 1Jn 3, 14). La història de la fe cristiana és, per tant, la història d’una experiència que es transmet i es contagia de generació en generació.

• Hem reviscut una nova Pasqua. Aquests dies de compartir vivències ens permeten alguna cosa importantíssima per al creixement de la nostra fe. La veritable fe està basada en experiències personals i comunitàries. Si no hi ha vivència i només hi ha doctrina, la creença es torna insulsa, no té contingut que afecti el cor. És una fe adormida, sense metxa ni espurna per a ser encesa.

• Compartir aquests dies la fe en Jesús és, senzillament, afavorir l’experiència que van viure aquells deixebles. Aquells primers seguidors van viure la trobada amb Crist des del seu propi món i des dels seus propis problemes i contradiccions.

• Nosaltres, que «creiem sense haver vist», hem de viure la nostra pròpia experiència en el món actual, enmig de la conflictivitat i la desesperança en què es mou avui una part de la humanitat.

• La vivència pasqual ens pot servir per reafirmar la doble experiència mística que va viure Jesús. L’experiència de la filiació, sentir-nos fills: << Tu ets el meu fill estimat; en tu m’he complagut >> (Mc 1,11); i l’experiència de sentir-se enviat a comunicar la gràcia, la Bona Nova a tots els homes i dones i, especialment, als més pobres i humiliats. «Com el Pare m’ha enviat també jo us envio a vosaltres.»

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: