ESCRIT DEL BLOCDimarts 18 Abril 2023

Seria una ingenuïtat creure que el mal no existeix.

Els veiem per tot arreu: recels, guerres, maltracta- ments… violències de tota mena. Hi ha una part del

pensament contemporani que entén que aquest mal, aquest pecat, es pot solucionar amb la ciència, la cultura, l’ensenyament o la psicologia… Certa- ment, pensar això és molt lloable però malaurada- ment no n’hi ha prou, ja que d’entrada no sembla que ni la ciència ni la tecnologia ni la política gene- rin, en moltes ocasions, actituds empàtiques amb el sentit de la vida, ni amb el perdó, ni pel respecte i la reconciliació.

Sant Joan, a l’evangeli, fent servir les contraposi- cions llum-tenebres, veritat-mentida, salvació-con- demnació, ens presenta Jesucrist com aquell qui, des de la creu, salva tot aquell o aquella que creu i accepta la llum: «Qui creu en Ell té la vida eterna» (Jn 3, 15). Des de la nostra situació d’homes i dones que fem el mal, ens és necessària la fe com a ober- tura a la veritat i a la llum. Perquè si no estimem la llum i la veritat, si no la cerquem, restem en la fos- cor, en la mentida, en la mort.

Podríem dir que l’ésser humà té tres forats negres que porten a endinsar-nos cap al fracàs: el sense- sentit, el mal i la mort. El mal (pecat) ens pot deixar esclafats sota el pes de la culpabilitat o pot fer-nos sentir pecadors perdonats. El sense-sentit (l’absurd) ens pot abocar a no tenir ganes de viure o de viure confiant en Algú. I la mort ens pot deixar sense alè de pensar en el demà o veure-ho com un trànsit alli- berador vers la Casa del Pare.

D’aquestes tres ferides tan profundes, només Déu ens n’allibera, només Déu ens pot salvar. La Fe en Ell és una profunda confiança en aquest Déu que salva. En definitiva, viure és confiar.

Ens hem fiat d’un Déu proper a cadascun de nosal- tres i a cada situació. Un Déu que ens anima i ens sosté, i que ens crida a viure una vida més plena i més lliure. Una vida que no està lligada a la deca- dència de la mort, sinó que té regust de vida eterna, d’una vida veritablement en abundància.

Full Partoquial Diòcesis de Girona

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: