PARAULA DE DÉUDimarts 18 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 3,7b-15

Jesús va dir a Nicodem: «Cal que nasqueu de dalt.» El vent bufa allà on vol; en sents la remor, però no saps d’on ve ni on va. Així mateix passa amb el qui neix de l’Esperit.
Nicodem li replicà:
–Com pot ser tot això?
Jesús li respongué:
–I tu, que ets mestre d’Israel, no ho comprens? Et ben asseguro que parlem d’allò que sabem i donem testimoni d’allò que hem vist, però vosaltres no admeteu el nostre testimoni. Si no em creieu quan us parlo de les coses terrenals, com podreu creure’m quan us parli de les celestials? Ningú no ha pujat mai al cel, fora d’aquell qui n’ha baixat, el Fill de l’home. I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en ell vida eterna.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui acaba amb aquelles paraules: “així com Moisès, en el desert, enlairà la serp, també el Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen en ell tinguin vida eterna”. Avui, en plena Pasqua, hem llegit aquest mateix text que llegírem per Quaresma. I què ha canviat en la lectura perquè el puguem aplicar a la nostra vida en ambdós temps? Doncs ha canviat el sentit de la paraula enlairat. Per Quaresma l’enlairament de Jesús ens recordava el seu aixecament damunt la terra, clavat a la creu, signe de mort; per Pasqua, el seu enlairament ens recorda el seu aixecament gloriós, signe de vida, deixant buit el sepulcre. Per a sant Joan, aquests dos sentits són equivalents: l’elevació a la creu és al mateix temps la glorificació de Jesús, per haver acomplert la paraula del Pare. Aquesta concepció estaria a la base de les Majestats romàniques: Crist a la creu, ple de serenitat, vestit de rei. La creu no és un instrument de suplici, sinó el tron des d’on Jesús regna.

• Ara bé: a la realitat quotidiana és per a nosaltres un misteri que per arribar a la llum de Pasqua ens calgui passar per les tenebres del divendres sant; i aquest misteri es fa més punyent quan la creu colpeja cruelment les nostres vides.

• Que el celebrar amb goig aquests dies pasquals ens ompli de fortalesa per viure amb esperança quan ens arribin els moments de passió.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: